Хаки Маврић / - ДПС
20/03/2022 u 11:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Маврић (ДПС): Улцињанима ћемо омогућити квалитетнију здравствену заштиту

Има ли већег пораза за једну државу, а нарочито за здравствену струку, него да припада једном систему гдје заузима најгора мјеста у Европи и свијету, казао је Ераковић

У склопу предизборних активности листа „Да, за Улцињ и Црну Гору“ одржала је трибину посвећену теми о здравству на којој су учествовали потпредсједник ДПС-а и посланик у Скупштини Црне Горе др Јевто Ераковић, члан Предсједништва др Нермин Абдић и носитељ листе др Хаки Маврић.

У обраћању присутнима др Ераковић подсјетио да је Црна Гора била посљедња земља у Европи гдје је забиљежен први случај ковида, те да смо убрзо постали прва „цорона фрее“ држава. Он је констатовао да смо захваљујући једном организованом систему били у прилици да имамо минималан број оболијевања и минималан број смртних исхода.

image

Јевто Ераковић

- ДПС

„Нажалост, након парламентарних избора и након успостављања нових здравствених политика, доживјели смо да Црна Гора постане црна епидемиолошка тачка Европе, прва земља у Европи по броју обољелих, а у једном тренутку Црна Гора је била и четврта земља на свијету по броју преминулих на 100.000 становника. Има ли већег пораза за једну државу, а нарочито за здравствену струку, него да припада једном систему гдје заузима најгора мјеста у Европи и свијету“, рекао је потпредсједник ДПС.

image

Да, за Улцињ и Црну Гору

- ДПС

Др Хаки Маврић је поручио да су стручни и компетентни људи који представљају листу на чијем је челу, у Улцињу препознали бројне аномалије, које је потребно санирати и отклонити.

„На нама је да максимално, на најбољи могући начин приступимо нашим суграђанима и тако омогућимо им квалитетнију доступност здравствене заштите у свим дјеловима, да оне буду доступне свима једнако, са циљем остваривања заједничког задатка, а то је унапријеђење квалитета здравства.”

image

Нермин Абдић

- ДПС

У свом обраћању др Нермин Абдић истакао да је кроз непосредну комуникацију имао прилику да се увјери да је изборна листа „Да, за Улцињ и Црну Гору“ листа која окупља младе одабране људе који су доминантно на њој.

„За листу нових лица ДПС и наших уважених коалиционих партнера из Бошњачке странке, са правом могу рећи да обећава јер је сачињавају људи која су пуни добрих идеја, који су кадри искористити добре развојне шансе Улциња. Ја сам сигуран да је то неки нови замајац, енергија за покретање не само осавремењавања здравственог система у Улцињу који је пријеко потребан, него и у свакој другој бранши“, саопштио је члан Предсједништва ДПС.

Изборна листа "Да, за Улцињ и Црну Гору"   

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:13