/ Фото: Дан, Архива
10/12/2021 u 07:32 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мећава блокирала локалне путеве у Плужинама и Шавнику

У појединим селима Пивске планине висина снијежног покривача достигла скоро пола метра

Механизација плужинске и шавничке општине од краја прошлог мјесеца на теренима су на сеоском подручју како би тамошње путеве одржавали проходним због снијежних падавина.

У Плужинама, посевно селима Пивске планине, и јуче је падао снијег, а мећава током претходне ноћи поново је блокирала локалне путеве у том дијелу општине.

-До прексиноћ наша механизација је очистила путеве у селима Борковићи, Муратовица, Равно, Милошевићи, Будањ, Борак, Лисина, Црквичко Поље, Трса, Кнежевићи, Шарићи, Јеринићи, Барни До. Већ данас је у том рејону другачија ситуација јер је мећава која је поново направила намете - казао је јуче за "Дан" директор плужинског Комуналног предузећа Раденко Живковић.

Висина снијежног покривача у селима Пивске планине у појединим дијеловима била је око 40 центиметара, колико је нападало и рејонима шавничких села. Међутим, у тој општини, према ријечима Велимира Шобића из Службе заштите и спасавањса, путеви су сви проходни.

-Успјели смо претходних дана све да очистимо, па су тренутно сви локални путеви у општини проходни за саобраћај. У селима која су на височијој надморској висини има око 40 центиметара снијега - каже Шобић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:59