foto: Dan / - FOTO: DAN
06/02/2023 u 07:36 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mećave i skoro metar snijega: Sela u Pljevljima u blokadi

Trenutno se čiste putevi tamo gdje postoji neka potreba, odnosno zbog bolesti nekog od stanovnika, kaže za "Dan" Dragan Jovović, direktor preduzeća Lokalni putevi

Snijeg i mećava opet su u potpunosti odsjekli pljevaljska sela od ostatka svijeta. Sniježni pokrivač je dostigao visinu od šezdeset centimetara do metar, a od mećave pojedini putevi su zameteni.

– Putevi su nedavno bili pročišćeni ali poslednja dva dana pada snijeg i u potpunosti smo odsječeni od svijeta. Sreća je što imamo struju, a snijeg je dostigao visinu oko metar pa možda i više, kazao je za "Dan" Neđo Ćirković iz pljevaljskog sela Ograđenica.

Slična je situacija i u drugim pljevaljskim selima gdje sniježna mećava predstavlja najveći problem.

– Putevi su u potpunosti zavejani, a visina snijega je od šezdeset do sedamdeset centimetara – kaže Žarko Marković iz sela Meljak.

Situacija u selima koja se nalaze u neposrednoj blizini grada znatno je bolja, ali ni do njih juče nijesu bili pročišćeni putevi jer je snijeg neprekidno padao i duvao je jak sjeverni vjetar.

U opštinskom preduzeću Lokalni putevi kažu da će se sa čišćenjem seoskih putnih pravaca početi čim se vremenske prilike stabilizuju.

– Trenutno se čiste putevi tamo gdje postoji neka potreba, odnosno zbog bolesti nekog od stanovnika ili usled smrtnog slučaja – kaže za "Dan" Dragan Jovović, direktor preduzeća Lokalni putevi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:51