Tamara Đučić / - FOTO KSENIJA MATOVIć
07/06/2023 u 15:23 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medicinskoj sestri DZ Herceg Novi prijećeno otkazom jer se obratila medijima i CB-u

Medicinska sestra Doma zdravlja u Herceg Novom Tamara Đučić oštro je demantovala direktora Aleksu Đekića

Medicinska sestra u Domu zdravlja Herceg Novi Tamara Đučić oštro je demantovala jučerašnje navode direktora Doma zdravlja Alekse Đekića, u kojima je između ostalog tvrdio da joj nikada nije prijetio otkazom. Ona je našem listu dostavila dokument, Upozorenje o otkazu koje joj je uručeno 29.maja, a u kojem se jasno navode i razlozi otkaza, a to su  obraćanje Centru bezbijednosti u martu, a potom i medijima. Osim ovog, dokumenta, ona nam je dostavila i izmjenu aneksa ugovora o radu, koji je bila prinuđena da potpiše u martu, kako ne bi dobila otkaz.

image

Upozorenje o otkazu

- FOTO KSENIJA MATOVIć

-  Pored prijetnji koje je izgovarao, a koje su do mene stizale preko zaposlenih dok sam bila na bolovanju, direktor Đekić me je javno prozvao, ustvrdivši da dok sam bila na bolovanju, boravila u drugom gradu na kafi, što žestoko demantujem. Na bolovanju sam bila upravo zbog stresa koji mi je izazvao direktor ove ustanove u kojoj radim 17 godina. Njegovo šikaniranje i revanšizam su nastali kada sam podnijela ostavku na mjesto nadzorne sestre,  jer nisam htjela da sprovodim sve loše naredbe  za zdravstveni sistem i svoje kolege. Pored toga, prijavila sam ga Centru bezbijednosti, kako bih zavela dokument za koji je on naredio da se ne zavede u Domu zdravlja, pokušavši da tako osujeti postojanje  mog pisanog traga, odnosno prigovora na njegove navode i navode medicinskog direktora, dr Biljane Dapčević.

image

Upozorenje o otkazu

- FOTO KSENIJA MATOVIć

Sve sam uradila kako bih zaštitila sebe na zakonit način.  Odbijanjem da se zavede moj  dokument,  direktor je zloupotrijebio svoj službeni položaj. Kao građanin imam pravo da sve nepravilnosti prijavim, kao i pravo na slobodu govora, izričita je Đučić. Ona je naglasila da je nakon što je slučaj prijavila CB, od direktora Đekića dobila ponudu da bira, ili da potpiše promjenu aneksa ugovora, ili otkaz.

image

Izmjena aneksa Ugovora o radu

- FOTO KSENIJA MATOVIć

- Takođe, prvog radnog dana nakon bolovanja, dobila sam  obavještenje za upozorenje o otkazu  u kojem direktor navodi razloge. Jedan od razloga je i moja prijava Centru bezbjednosti,  kao i moje oglašavanje za medije. Na taj način direktor Đekić javno vrši diskriminaciju i krši zakone - istakla je Đučić. Ona je javno pozvala ministra zdravlja Dragoslava Šćekića, premijera Dritana Abazovića, da reaguju na ovakav način rada direktora Đekića i medicinskog direktora Dr Biljane Dapčević,  vrate ugled ustanovi,  prekinu konstantno maltretiranje pacijenta i zaposlenih, te omoguće normalan rad zaposlenih. 

DZ Herceg Novi: Izmješteni ljekari nisu specijalisti i nisu trajno izmješteni

Kolaps u DZ Herceg Novi: Ljekari sa najviše pacijenata izmješteni u ambulante Bijela i Igalo

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:51