СА САСТАНКА / - ФОТО: МИЛОВАН НОВОВИЋ
26/01/2022 u 19:54 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MASEE одржала састанак са новинарима са сјевера: Грађани изложени поплави лажних вијести

На данашњем састанку који је одржан у Бијелом Пољу, за представнике медијске заједнице са сјевера Црне Горе, истакнути су бројни проблеми са којима се тренутно суочавају а који се могу адресирати кроз Медијску стратегију или измјене медијских закона које су у току

Медијска асоцијација Југоисточне Европе (MASEE)  наставила је серију консултација са представницима медијске заједнице у вези реформи које се планирају Медијском стратегијом Црне Горе и сетом медијских закона. На данашњем састанку који је одржан у Бијелом Пољу, за представнике медијске заједнице са сјевера Црне Горе, истакнути су бројни проблеми са којима се тренутно суочавају а који се могу адресирати кроз Медијску стратегију или измјене медијских закона које су у току.

image

СА САСТАНКА

- ФОТО: МИЛОВАН НОВОВИЋ

- Потребно је обезбиједити стабилно и одрживо финансирање локалних јавних емитера, како се на њихову независност не би могло утицати кроз финансије и одлуке које дискреционо доносе политичари. Такође, потребно је боље уредити права фриленс новинара и дописника, како би им њихов материјално-правни положај омогућио да користе права која имају и новинари са класичним уговорима о раду у редакцијама. Предложено је и да се код локалних емитера јасније, кроз уговоре, дефинишу обавезе новинара и других медијских радника, јер у већини случајева није адекватно регулисано за који медијски формат унутар локалног јавног емитера раде - каже се у закључцима са састанка.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 13:04