foto: CG news / - FOTO: CG NEWS
12/05/2023 u 11:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Međunarodni skup farmaceuta u Bečićima okupio 900 učesnika

Kongres je otvorila u ime Ministarstva zdravalja državna sekretarka Slađana Ćorić uz konstataciju da je ovogodišnji skup prilika za promociju najnovijih dostignuća u farmaceuskoj djelatnosti

Jedan od najvećih skupova farmaceuta u regionu održava se u Bečićima. Trodnevnom skupu prisustvuju najeminetniji predavači iz svijeta farmacije i najveće kompanije iz te oblasti. 

Ovo je četvrti kongres farmaceuta Crne Gore sa međunarodnim učešćem i održava se svake četvrte godine u organizaciji Farmaceutske komore Crne Gore i Univerziteta Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, CINMED-a - Instituta za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore i FIP-a Međunarodne farmaceutske Federacije koja predstvalja četiri miliona farmaceuta u svijetu.

Kongres je otvorila u ime Ministarstva zdravalja državna sekretarka Slađana Ćorić uz konstataciju da je ovogodišnji skup prilika za promociju najnovijih dostignuća u farmaceuskoj djelatnosti i ljekarskoj praksi i afirmaciju farmaceutske djelatnosti, kao i za podsticanje stručne i naučne saradnje u regionu i šire.

U ime Organizacionog i Naučnog odbora obratile se predsjednice Jovana Popović, odnosno Tanja Vojinović.

Predsjednica Milanka Žugić izrazila je zahvalnost i empatiju u ime Farmaceutske komore svim zdravstvenim radnicima a posebno farmaceutima i farmaceutskim tehničarima, koji su, kako je rekla, uvijek radili u korist zdravlja pacijenata a u posebno teškim uslovima, tokom protekle pandemije, kad je farmaceut, tamo negdje kod svoje recepture, svakom pacijentu, zaraženom i nezaraženom, sa simptomima ili bez njih,bio dostupan svo vrijeme u svako doba dana ili noći.

Brojnim zvanicama iz državnih i farmaceutskih institucija obratili su se i Dekan medicinskog fakulteta Miodrag Bobo Radunović, direktorica CINMED-a Snežana Mugoša i pomoćnica direktora i rukovodilac Sektora farmaceutske zdravstvene zaštite Montefarma,Rosa Čukić Ćorović.

Kao poseban raritet svečanog otvaranja je plenarno predavanje i eminetni i poznati naučnik iz Velike Britanije, Entoni Koks.

(CG news)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 16:32