Милош Шуштер / - фото: Д.С.
09/10/2021 u 16:24 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Међусобне оптужбе Раичевића и Шуштера: Варанице на сједници СО Бар

На последњој сједници локалног парламента у бару више пута током расправe „варничило” између предсједника општине душана раичевића и одборника милоша шуштера

Последње засједање локалног парламента обиљежила је расправа предсједника Општине Бар Душана Раичевића и једног од најискуснијих одборника Милоша Шуштера (УРА), која се тицала домаћинског трошења буџетских средстава.

- Требало је да расправљамо о ребалансу буџета за 2021. годину и да имамо извјештај за првих девет мјесеци ове године, јер се подаци могу припремити за један дан. Такође, ништа није направљено на утврђивању непокретности у Општини Бар, и тако се губе милиони од пореза. Није урађен ни попис имовине Општине, на шта упозоравамо три године - казао је Шуштер, додајући:

- Дана 30. јуна имали смо неутрошених четири милиона еура. Домаћин то тако не ради, већ потроши паре које су биле на располагању, па и да користи кредите. Што се тиче саме наплате то није неочекивано.

Шуштер је предложио и закључке у вези са наведеним, као и предлог како да се утврди како су утрошена средства Њемачке развојне банке (KFW).

Раичевићу је засметао Шуштеров „учитељски тон”, па је одговорио „домаћин показује какав је домаћин одговорним понашањем и одговорним вођењем финансијске политике”.

- Мислим да је колега Шуштер био у прилици да дигне свој глас када смо шест мјесеци чекали на усвајање неког буџета, а да не причамо о томе да је имао прилику да дигне свој глас и да каже да шест мјесеци држава није расписала ни један једини тендер, па то није урадио, већ је имао разумијевања и стрпљења -додао је Раичевић.

Након излагања Раичевића процедурално је реаговао Шуштер, напомињући да се предсједник Општине јавља помало увредљивим тоном, што, како је казао, њега не дотиче. Поновио је своје ставове, додајући да се ребаланс буџета доноси до 31. октобра.

Опет се за ријеч јавио Раичевић, замјерајући да је Шуштер злоупотријебио пословник, али и изрекао оптужбу да он (Раичевић) не штити интересе и имовину Општине Бар.

- То су тешке ријечи - казао је Раичевић, напомињући да се о имовини Општине Бар питају одборници, а не предсједник Општине, јер они одлучују својим гласовима о продаји сваке урбанистичке парцеле на територији Општине Бар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:14