Пчелињак након посјете медвједа / -Д.Ј.
03/11/2021 u 06:38 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Медвјед уништио око 80 кошница у петњичком селу Бор

Медвјед је, како наводи Адровић, уништавајући пчелиња друштва, дјелове срушених и поломљених кошница разбацивао по ливади

У селу Бор, удаљеном од Петњице петнаестак километара, медвјед је упао у пчелињак Јонуза Адровића и уништио му око 80 кошница. Медвјед је, како наводи Адровић, уништавајући пчелиња друштва, дјелове срушених и поломљених кошница разбацивао по ливади.

-На лицу мјеста се јасно види да је медвјед заједно с младунцима упао у пчелињак који се налази недалеко од моје куће и направио хаос. Том приликом медвјед је полупао бројне кошнице, док је њихове дјелове разбацао свуда около и до сто метара удаљености. Штета је велика, али што је најгоре просто не знам како да од ове звијери заштитим остатак кошница, јер изгледа за њега нема препреке – нагласио је Адровић.

Он је казао да је медвјед и раније упадао у његов пчелињак и наносио му штету.

-Пчеларством се бавим дуго. Прије двије године уљаник сам измјестио далеко од куће на сунчану страну. Видјевши да медвјед долази у пчелињак, поново сам га премјестио близу куће. Над кошницама сам поставио три сијалице неонке и оградио их бодљикавом жицом. Али и поред тога медвјед је провалио у пчелињак и тамо направио хаос – нагласио је Адровић, додајући да очекује да ће му надлежне институције пружити неки вид заштите и бар донекле надомјестити претрпљену штету.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:52