/ - FOTO D.S.
05/09/2023 u 22:04 h
D.S.D.S.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Medvjed uništio sedam košnica pčelara Ljuljzima Dragovića

Dragović kaže da ima pčelinja društva na tri lokacije u Ostrosu

U dvorištu kuće Ljuljzima Dragovića u selu Dragovići sinoć se pojavio medvjed. Na sreću, po ulasku u dvorište zalajali su psi, a izašao je njegov otac i medvjed se udaljio prema selu Tejani.

Dragović kaže da ima pčelinja društva na tri lokacije u Ostrosu. Jedna je u dvorištu kuće, druga u mjesto Dilje između Tejana i Dragovića i treća u zaseoku Sječ u blizini Skadarskog jezera.

- Medvjed je došao na stotinjak metara od kuće, oko 1 ipo sat iza ponoći, zalajali su psi, izašao je otac i ugledao medvjeda. Nije prilazio košnicama u dvorištu, već se udaljio u pravcu Tejana - kaže Dragović i ističe da je ujutro pošao da vidi pčelinjak u Tejanima i utvrdio da je medvjed uništio sedam košnica.

- Neka što je pojeo med, nego je sve polomio. Naravno da je nastala panika jer ne znamo što nas sjutra čeka. Plašim se i sam da pođem i obiđem pčele, a plašim se i za djecu jer ih ne smijem pustiti da voze bicikla daleko od kuće. U strahu smo još od kada se pojavio u susjednom selu Tejani. Idem sa strahom da obilazim košnice - kaže Dragović.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 20:31