Награда Октоих / - фото: Саша Матић
11/01/2022 u 17:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мићковић и Перовић добитнице Октоиха

На Конкурс за достављање предлога за добитнике државне награде Октоих у 2021. години стигао jе 21 предлог

Професорице географиjе и црногорског-српског, босанског и хрватског jезика и књижевности, Биљана Мићковић и Мирjана Перовић, добитнице су државне награде Октоих за прошлу годину.

Мићковић jе професорица у никшићкоj Основноj школи „Браћа Лабудовић“, а Перовић у подгоричкоj гимназиjи „Слободан Шкеровић“.

Одлуку о добитницима jедногласно jе донио жири чиjи jе предсjедник био Андриjа Радуловић, а чланови Предраг Ражнатовић, Милинко Михаиловић, Хамдиjа Лалић и Биљана Jоксимовић.

Из Министарства просвjете, науке, културе и спорта саопштено jе да jе одлука дониjета на основу броjа бодова у складу са Правилником.

- На Конкурс за достављање предлога за добитнике државне награде Октоих у 2021. години стигао jе 21 предлог- каже се у саопштењу.

Награда Октоих додjељуjе се грађанину Црне Горе или правном лицу коjе има сjедиште на териториjи Црне Горе за остварене изузетне резултате у области васпитања и образовања, као и ученичког и студентског стандарда.

Државну награду „Октоих“, коjа се састоjи од плакете, дипломе и новчаног диjела, добитницима ће у понедjељак уручити министарка просвjете, науке, културе и спорта Весна Братић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 13:38