/ - Миладин Мики Јоксимовић
24/03/2022 u 22:52 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Миладин Јоксимовић поднио оставку Управном одбору Адвокатске коморе

Апсолутно самзадовољан што нијесам изабран по назначеном огласу, од оних који избор врше опо принципу како им се нареди, а не по свом ,,правничком угледу‘‘, навео је Јоксимовић који је био кандидат за специјалног тужиоца

Адвокат из Бијелог Поља Миладин Мики Јоксимовић поднио је оставку  на мјесто члана Управног одбора Адвокатске коморе Црне Горе. То је урадио писменим путем, у допису у којем се између осталог наводи  да уједно скреће пажњу, да с обзиром да су поједине колеге , чланови УО раније поднијели оставкеили прешли на рад и државне функције, да нема Управни одбор кворум за рад и да све његове будуће одлуке  прије одржавања изборне Скупштине Коморе и избора новог УО биће незаконите. 

-Адвокатској комири сам иначе 28. фебруара доставио акт-притужбу на поступање судова у примјени члана 6 Адвокатске тарифе  и као члан УО тражио да се иста достави предсједницима свих судова. Нијесам добио повратну информацију дали је и како је поступљено по мом захтјеву, те закључујем да Комора као струковно удружење није у стању да заштити права адвоката и обезбиједи примјену сопствених прописа.

Даље Јоксимовић наводи да је 18. марта ове године, након пријаве на оглас за избор Главног специјалног тужиоца, позван на разговор, којом приликом  је уочио да су угледни чланови Тужилачког савјета  углавниом из реда адвоката, односно адвокати уписани у именик Адвокатске коморе Цтрне Гореи углавном сви из Подгорице.

-Након обављеног гласања и избора тужиоца констатовао сам да нико од адвоката , чланова Тужилачког савјета, није гласао  за мене као кандидата, што показује да нико са стране нема право да конкурише за било какву функцију, уколико није из Подгорице, или бар из Никшића. Зашто би онда судови примјењивали адвокатску тарифу, ако се сами адвокати према својој професији и колегама односе на овакав начин.

Каже на крају угледни дводеценијски адвокат бјелопољски, раније државни тужилац, Јоксимовић, каже ,,да  не би било забуне, ја сам апсолутно задовољан што нијесам изабран  по назначеном огласу, од оних који избор врше опо принципу како им се нареди, а не по свом ,,правничком угледу''.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:38