/ - FOTO: PREDSJEDNIK CRNE GORE JAKOV MILATOVIć
17/09/2023 u 08:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milatović: Žabljak prepoznat kao turistički centar naše države

Posebnom ljepotom Durmitora, godinama najposjećenijeg nacionalnog parka u Crnoj Gori koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, žabljačka opština istinski zavrjeđuje status prijestonice planinskog turizma, naveo je on

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je srdačne čestitke povodom Dana opštine Žabljak predsjedniku Opštine Radošu Žugiću, predsjedniku Skupštine Opštine Ivanu Popoviću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima tog grada.

- 17. septembar proslavljamo kao praznik oslobođenja, ponosni na nasljeđe naše prošlosti i slobodarske tradicije Durmitoraca i svih ostalih koji su branili ideju antifašizma i ideale slobode i dostojanstva. Takođe, ovaj dan nas podsjeća i opominje na ogromnu žrtvu predaka koju je Žabljak i cijeli durmitorski kraj podnio u antifašističkoj borbi. Zahvaljujući svojoj bogatoj istoriji, kulturnoj baštini i prirodnim ljepotama koje ga okružuju, Žabljak je prepoznat kao turistički centar naše države. Danas je ova opština takođe mjesto susreta gostiju iz cijelog svijeta i zauzima posebno mjesto na mapi evropskog planinskog turizma- poručio je u čestitci predsjednik Milatović.

On je kazao da strateška pozicija Opštine Žabljak u srcu sjeverne regije Crne Gore predstavlja potencijal za privlačenje investicionih aktivnosti, posebno u sektoru turizma, jer ova opština posjeduje sve predispozicije zahvaljujući kojima, uz jasnu viziju i predan rad, može da se nadmeće sa prestižnim evropskim i svjetskim turističkim centrima.

- Posebnom ljepotom Durmitora, godinama najposjećenijeg nacionalnog parka u Crnoj Gori koji se nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine, žabljačka opština istinski zavrjeđuje status prijestonice planinskog turizma. Plansko upravljanje prostorom, održivo ulaganje u infrastrukturu, dalji razvoj planinskog, sportskog, seoskog, ekološkog i rekreativnog turizma, kao i razvoj poljoprivrede, pravac je u kojem Žabljak treba da se razvija u narednom periodu. U uvjerenju da će lokalna samouprava uz podršku državne vlasti voditi progresivne razvojne politike i omogućiti kontinuirani napredak durmitorskog kraja na putu dostizanja evropskog standarda života za sve naše građane, još jednom vam čestitam Dan opštine- stoji u čestitci predsjednika Milatovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. septembar 2023 13:20