/ фото - Милован Нововић
22/06/2021 u 16:26 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар урбанизма и екологије и директор Управе јавних радова посјетили Бјеласицу и Ђаловића пећину

Буџетом планирали изградњу и финансирање реализације ових пројеката, казао је Ратко Митровић

Влада Црне Горе и Министарство екологије, просторног планирања и урбанизма препознају потенцијал сјевера и подржаће даљу реализацију капиталних пројеката у Бијелом Пољу, Ски центра Цмиљача и Ђаловића пећине, поручио је министар Ратко Митровић.Он је након обиласка Ски центра Цмиљача и Ђаловића пећине истакао да се ради о јако значајним пројектима, не само за Бијело Поље, већ и за цијелу Црну Гору.

- Ми смо препознали потенцијал сјевера као један велики ресурс, ништа мањи него што је приморје, а из тог разлога смо данас ту, да видимо докле се стигло са овим великим инвестиционим пројектима, који су проблеми и шта треба радити да би се они успјешно реализовали“, казао је министар екологије, просторног планирања и урбанизма.

Истакао је и да су буџетом планирали изградњу и финансирање реализације ових пројеката.

-Тако да ћемо у будућем периоду направити динамичке планове онога што ћемо реализовати до краја ове године, али и покушати да дефинишемо период у којем би могли да комплетно завршимо пројекте од великог значаја за Бијело Поље и Црну Гору- поручио је министар екологије, просторног планирања и урбанизма, Ратко Митровић.

image
фото - Милован Нововић

Важност ових пројеката истакао је и директор Управа јавних радова, Боро Лучић, који је такође обећао да ће учинити све да се убрза динамика радова, с обзиром да је грађевинска сезона на сјеверу ограничена временским условима.

-Зато ћемо се потрудити да што већи дио посла завршимо ове гдоине, а онда ћемо припремити све што буде потребно за наставк радова следеће године и да привдемо крају пројекат Ски центра Цмиљача и Ђаловића пећине-  навео је Лучић.

Предсједник Општине Бијело Поље, Петар Смоловић, казао је да му је посебно драго што су министар екологије, просторног планирања и урбанизма, Ратко Митровић, као и директор Управе јавних радова Боро Лучић, имали прилику да се на лицу мјеста увјере у значај капиталних пројеката Бијелог Поља, Ски центра Цмиљача и Ђаловића пећине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:59