Марко Митровић / - фото: Ж. Шапурић
08/10/2021 u 12:30 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић: У Општој болници од понедјељка редован рад операционог блока

У Општој болници Никшић радимо у пуном капацитету, редован је рад и у специјалистичким и субспецијалистичким амбулантама, казао је директор Опште болнице Никшић

Директор Опште болнице у Никшићу др Марко Митровић за портал Дана је казао да је на подручју никшићке општине последњих дана стабилнија епидемиолошка ситуација. У тој установи, рекао је он, биљеже мањи број прегледа ковид позитивних пацијената и мањи број хоспитализованих.

- У Општој болници радимо у пуном капацитету, редован је рад и у специјалистичким и субспецијалистичким амбулантама. У Операционом блоку имали смо паузу од недјељу дана због презаузетости и преоптерећености наших анестезиолога, али од понедјељка и у том блоку рад ће се одвијати у пуном капацитету - рекао је др Митровић.

Према јучерашњим подацима Института за јавно здравље, у Никшићу је било укупно 630 ковид позитивних. Др Митровић каже да је у Општој болници тренутно 30 хоспитализованих пацијената од ковида 19.

- Двадесет пацијената  је на кисеоиничкој потпори, имамо један број пацијената који су на високим протоцима кисеоника и то су пацијенти старије животне доби - рекао је др Митровић.

image

Болница Брезовик

- Фото Жељко Шапурић

У Специјалној болници за плућне болести „др Јован Булајић“ у Брезовику хоспитализована су 44 ковид позитивна пацијента. Од тога броја 31 пацијент је на кисеонику, 13 на високим концентрацијама, један је на респиратору, а седам на неинвазивној вентилацији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 02:52