/ фото: РТЦГ
03/10/2021 u 09:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митровић: За сада операције само хитних пацијената

Директор Опште болнице Никшић је у Јутарњем програму ТВЦГ саопштио да је стање у ток здравственој установи редовно

Директор Опште болнице Никшић Марко Митровић саопштио је да је епидемијска ситуација у граду под Требјесом и здравственој установи на чијем је челу стабилна и под контролом, пише портал РТЦГ. Каже да у никшићкој болници за сада оперишу само хитне и пацијенте са туморским промјенама.

Он је у Јутарњем програму ТВЦГ саопштио да је стање у ток здравственој установи редовно, те да се на свим одјељењима одвија несметан процес рада, без обзира на, како је рекао, ограничења која диктира епидемиолошка ситуација.

- Пацијенти се прегледају, лијече, једино смо протекле недјеље обуставили редован оперативни програм, из разлога општерећења наших анестезиолога који раде редовно и на чистом и ковид дијелу болнице- рекао је Митровић.

За сада се, како је рекао, оперишу само хитни и пацијенти са туморским промјенама.

- У протеклој недјељи имали смо смањен број новоинфицираних корона вирусом, самим тим очекујемо и мањи број пацијената. Јуче смо имали благи скок позитивних, негдје 80, али смо протекле седмице имали између 30 и 50 новозаражених- подсјећа Митровић.

У никшићкој болници се, како је рекаом лијече 32 ковид позитивна пацијента, док се у Специјалној болници у Брезовику лијечи њих 56.

- Здравствено стање свих у Општој болници је стабилно- рекао је Митровић, наводећи да немају пацијенте који су животно угрожени, али имају пацијенте на високим дозама кисеоника.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:09