Спомен-комплекс у Биочи / -Д.Ј.
24/07/2021 u 06:50 h
Darko JovovićDarko Jovović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Биоче траже заштиту спомен-комплекса: Сачувати вриједности из минулих времена

Ту се налази спомен-чесма, као и спомен-обиљежја народном хероју Радомиру Митровићу и борцу Ивану М. Јоксимовићу који су страдали током Другог свјетског рата

Мјештани Биоче затражили су од надлежних институција да изнађу могућности за уређење спомен - комплекса који се у овом мјесту налази уз магистрални пут Беране – Бијело Поље. Подсјетили су да се ту налази спомен - чесма, као и спомен - обиљежја народном хероју Радомиру Митровићу и борцу Ивану М. Јоксимовићу који су страдали током Другог свјетског рата. Истакли су да је ово мјесто представљало право одмаралиште за бројне путнике, те да се данас налазио у изузетно лошем стању.

-Сјећајући се оних који су своје кости узидали у слободу коју данас уживамо након Другог свјетског рада направљен је спомен - комплекс у Биочи заједно са спомен - чесмом. То је био један јако уређен простор намијењен за одмор бројним пролазницима које су овдје могли да сједну и попију чашу хладне воде. Међутим, како је вријеме одмицало овај локалитет почео је да се запоставља, а несавјесни појединци за саобом су остављали неред и отпад. У свему томе нико се није нашао да овај комплекс додатно уреди, иако он заслужује посебну заштиту. Зато од надлежних тражимо да овај локалитет заштите од даље девастације. Уједно позивамо све посјетиоце да на простору спомен - комплекса не остављају смеће јер овај простор треба да представља огледало нашег понашања и односа према историјским вриједностима – истакли су мјештани Биоче у саопштењу за јавност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 23:04