/ -SCREENSHOT TVCG - ARHIVA
19/10/2021 u 14:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Мјештани блокирали фарму свиња "Никсен-Чавор"

Представник мјештана Горан Ђуричковић за Радио Црне Горе истиче да су инспекције саставиле два контардикторна налаза, а да их из Владе нико још није позвао на разговор

Грађани Спужа блокирали су јутрос улазак на фарму "Никсен-Чавор", док их није уклонила полиција, јавља портал РТЦГ.

Око хиљаду и по становника из околине те фарме и кланице "Примато" већ четири године траже да се заустави испуштање отпадних вода у ријеку Зету и складиштење недозвољеног отпада, од чијег смрада, како кажу, не могу ни да отворе прозоре.

Представник мјештана Горан Ђуричковић за Радио Црне Горе истиче да су инспекције саставиле два контардикторна налаза, а да их из Владе нико још није позвао на разговор.

-Шта смо требали да радимо? Да доказујемо ко је старији - ми или фарма? Када би тако гледали, Подгорица не би имала ни 20 хиљада становника. Ми смо старосједиоци на овој земљи. Породице су се шириле, нисмо имали гдје друго да правимо куће. Сада нас тјерају одавде - казао је Ђуричковић.

Казао је да су им наплатили грађавинске дозволе, а да им не дозвољавају здрав ваздух.

-Од смрада не смијемо да отворимо прозоре, а надлежни не окрећу главе- поручио је Ђуричковић у изјави за наш радио.

Он је подсјетио да већ четири године протестују.

-Пошаљу понеку инспекцију која објави неки налаз, али нико не прузима конкретне кораке. Нико од нас нема ништа против фарме икланице, само да се испоштују еколошки стандарди-закључио је Ђуричковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

02. decembar 2021 20:57