Фото: Радио Јадран / - Фото: Радио Јадран
27/08/2021 u 07:07 h
Дневне новине ДанДневне новине Дан
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани дијела Луштице најавили протест: За трку сазнали из медија

У невjерици смо примили ову виjест преко медиjа и зачуђени се с правом питамо ко се усудио да нас као стоку затвори на циjели jедан дан, притом jе сезона jош у jеку, уjедно и викенд, пише у допису

Мjештани херцегновског диjела Луштице наjавили су за суботу, 28. августа, протест и блокаду пута због привременог затварања и забране саобраћаjа на неколико сати ради одржавања међународне бициклистичке трке, наведено је у допису мjештана упућеном редакцији "Дан".

Како тврде, мjештани о овоj трци, коjу организуjе компаниjа Луштица Беј, ниjесу обавиjештени посредством мjесне заjеднице, а у Општини Херцег Нови, како наводе, такође ниjесу информисани, а о догађаjу су сазнали из медиjа.

- Поред свих дугогодишњих мука са прилазним путевима полуострву Луштица, неуређене инфраструктуре, лошег одржавања постоjећих траса и слично, за суботу, 28. август, наjављен је нови злочин према житељима херцегновског диjела Луштице. Заказана jе бициклистичка трка у организациjи Луштице Беј и притом затварање прилазних путева кроз Радовиће и Крашиће. МЗ Луштица, као ни Општина Херцег Нови о поменутом догађаjу немаjу апсолутно никаква сазнања нити су обавиjештени од било ког званичног органа управе, иако jе свима врло добро познато да се копненим путем до херцегновског диjела Луштице долази путем преко тиватског диjела. У невjерици смо примили ову виjест преко медиjа и зачуђени се с правом питамо ко се усудио да нас као стоку затвори на циjели jедан дан, притом jе сезона jош у jеку, уjедно и викенд - наводи се у допису мјештана и подсјећа да је тог дана и Велика Госпоjина коjа jе слава више луштичких села и питаjу се шта да раде са гостима коjи су наjављени да ће доћи у апартмане, плаже, домаћинства.

- Незадовољни мjештани су протестовали против овакве одлуке код Општине Тиват коjа их jе изигнорисала док Општина Херцег Нови и даље нема никаква сазнања о поменутом скупу. За суботу наjављујемо протест и блокаду пута уколико надлежни органи не нађу за сходно да нам обезбиjеде минимална људска права и законом гарантоване слободе. Овакав однос према нама коjи вjековима ту живимо је нехуман, нељудски и у наjмањоj мjери злонамjеран, па с тога нећемо дозволити да нам буде одузето право приласка своjим домовима- поручују мјештани херцегновског дијела Луштице.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 23:01