/ Фото: Драган Стојановић
01/07/2021 u 10:19 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани насеља у Бару у 21. вијека немају воду

У насељу Чачке мјештани су ову туристичку сезону дочекали сувих славина

Мјештани насеља Чачке у МЗ Шушањ у Општини Бар, у којем се налази преко 1.000 кућа, већ 19 година чекају рјешавање проблема водоснабдјевања. И ову туристичку сезону дочекали су сувих славина.

Како каже мјештанин Ратко Вукић, просто није за вјеровати да у 21. вијеку немају воду, те да за то никог није брига.

- Дочекасмо још једно љето без воде, а техничку воду тренутно пунимо из оближње баре уз крекет жаба, смрад и стрепњу да се не заразимо. Немамо више пара, дајемо 30 еура за цистијерну. Ко то може толико година да издржи. Треба да дође санитарна инспекција и утврди да ли је та вода из баре заражена. Ми смо платили  пројекат 38.000 еура, тај новац је обезбијеђен из међународног фонда, али су и мјештани учествовали. Остало је да се уради препумпна станица и уграде три вентила. Нека нам сада врате те паре, па ћемо наћи начин да то реализујемо. Још горе од тога је што немамо ни канализацију а и путна инфраструктура није добра-каже Вукић и додаје:

- Од нас траже да платимо порез, али не знам од чега кад немамо услова за живот. Овдје су настањени и имају своје виле и куће страни држављани, који су приморани рецимо на данашњи дан да купују воду, јер су све чесме у насељу суве. Брука за надлежне органе, прије свих Општину  и Водовод - истакао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:44