/ FOTO: MILOVAN NOVOVIć
21/09/2023 u 05:56 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mještani Pripčića apeluju na lokalnu upravu da nastavi radove: Selu poklonio asfalt za 550 metara puta

Potez Zorana Drobnjaka je primjer državi kako bi ona trebalo da radi i brine o svojim građanima, naglašava Božo Kovačević

Problem lošeg putnog pravca koji od gradskog groblja na Ribniku vodi do sela Pripčiće, udaljenog oko tri kilometra, mještani su često isticali kao prioritet ali taj njihov zahtjev nikada nije ozbiljno uzet u razmatranje. Kada je vidio da njegovim rođacima i komšijama nema pomoći od nadležnih u Opštin Zoran Drobnjak, koji živi i radi u Podgorici, odlučio je da im pomogne tako što će finansirati postavljanje asfalta na trasi puta u dužini od 550 metara. Mještanin Pripčića Rade Drobnjak kaže da je zahvaljujući Zoranu asfaltiran dio puta od kraja starog asfalta u centru Pripčića, odakle je početak makadamskog puta dalje prema Bratovini, Brezi, Veljem Dolu i Novom selu. Kaže da su tu dva kraka puta. Jedan ide za zaesok Ljetinu i Grabovice, a drugi prema Golom brdu.

– Zahvalni smo Zoranu. Sve je uradio sam bez bilo čije pomoći, a ovaj posao košta ga je više od 40.000 eura - kaže Rade Drobnjak.

Mještani Pripčića ističu da je u lošem stanju i asfalt na dionica puta od Ribnika prema selu u dužini od oko dva i po kilometra, koji je prije nekoliko decenija postavljen.

U oronulom školskom objektu nastavu pohađa devet đaka

Mještanka Radojka Rovčanin ističe da nadležni treba da povedu računa i o objektu škole u Pripčićima koji samo što se nije urušio.

– Oronula četvororazredna škola u selu liči na one iz filmova strave i užasa.Samo što se nije urušila. A u njoj nastavu pohađa devet đaka kojima svakog trenutka može krov na glave da padne -kaže ona i dodaje da je u lošem stanju i makadamski put koji od kraja asfalta vodi do Lima pa seljani teško dolaze do svojih imanja.

– Svaka veća kiša stvori nam grdne nevolje.Na Preobraženje pala je velika kiša i napravila poplavu. Voda je ulazila u podrume kuće.Strahujemo šta će se dešvati kad počnu jesenje kiše - priča Rovčanin.

– Put je pun rupa, voda se sa stijena sliva na njega i pokreće klizišta, pa se dva auta ne mogu mimoići. Posebno je teško kada padaju kiš i Lim nadođe, pa prelije put u mjestu Stubice. Mi smo tada danima odsječeni od svijeta-kaže Rade Drobnjak,a Gavro Merdović dodaje da su nadležni u Opštini zaboravili na Pripčiće.

– Zaboravili su na nas, a nama kao da je život stao prije 37 godina, kada su postavili asfalt na trasi puta koji vodi od grada.Evo sada nas je sunce ogrijalo kad je Zoran, makar mali dio puta ali za nas važan, asfaltira o svom trošku - ističe Merdović i dodaje da apluju na Opštinu Bijelo Polje da nastavi radove koje je Zoran Drobnjak započeo. Kaže i da se zbog loših uslova života sve više ljudi iseljava iz ovih krajeva koji su, kako naglašava, bogom dani za sve poljoprivredne radove.

Mještanin Mlađen Rudić kaže da se krenulo sa asfaltiranjem i da je sad na potezu lokalna uprava da odradi ostali dio puta, a Božo Kovačević dodaje da je potez Zorana Drobnjaka primjer državi kako bi ona trebalo da radi i brine o svojim građanima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:56