/ Шекулар - Д.Ј.
18/05/2021 u 16:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Шекулара се плаше да њихова имања сада припадају Косову

Прије више од три године из Владе је саопштено да демаркацију границе Црна Гора сматрају окончаном и да Црна Гора помаже Косову на путу европских и евроатлантских интеграција

Мјештани Шекулара позвали су представнике државне власти да им саопште како је планирано да се успостави најновија граница између Косова и Црне Горе. Они наводе да због игнорисања њихових захтјева од стране бивше Владе Црне Горе  ништа не знају шта то садржи споразум о демаркацији границе која дијели шекуларске територије са територијом Косова. Навели су да прецизан одговор црногорских званичника у вези овог питања не трпи одлагање, те да ће се свим расположивим средствима супроставити било каквом прекрајању граница на штету становника Шекулара.

image
Извршити демаркацију - Д.Ј.

- Прије више од три године из Владе је саопштено да демаркацију границе Црна Гора сматрају окончаном и да Црна Гора помаже Косову на путу европских и евроатлантских интеграција. Међутим, нико од црногорских званичника, нигдје јасно није казао да ли ће та граница бити помјерена. Ми смо у сазнању да поменути споразум предвиђа да се та граница помјера дубоко на нашу територију, што је заиста недопустиво.  Зато позивамо представнике новоизабране власти у Црној Гори да дођу у Шекулар и саопште локалном станоивништву шта је урађено по овом питању,  како би знали какве кораке даље да предузимамо – наводи се у захтјеву мјештана Шекулара.

Мјештани су поручили да ни по цијену живота неће дозволити да било ко дира границу која је давно успостављена не са Косовом, него са државом Србијом.

- Ми смо на протесту прије три године усвојили декларацију у којој се наводи да не дамо наше и да ћемо свим средствима бранити личну својину, онако како су то с правом радили наши преци. Нагласили смо да смо спремни  на одбрамбено жртвовање за сваку стопу земље - поручили су мјештани.

Д.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:11