Горан Ђуричковић на једном од протеста / -NENAD MANDIC
13/10/2021 u 16:42 h
Д.Љ.Д.Љ.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Спужа незадовољни дописом: Инспекција тврди да фарме раде по прописима

Нико од мjештана нема ништа против фарме и кланице али само да се примиjене европски стандарди и поштуjе Устав и закони наше државе, навео је Горан Ђуричковић један од мјештана

ДАНИЛОВГРАД – Мјештани Спужа добили су јуче допис из кабинета предсjедника Владе Здравка Кривокапића да jе инспекциjа извршила контролу фарме свиња „Никсен” Чавор и кланице „Примато П”. Како је испред мјештана казао Горан Ђуричковић у извjештаjу се види да jе извjесни ветеринарски инспектор Марко Шекарић извршио контролу. У извјештају наводи да jе у раду фарме све у реду и да су обjекти хигиjенски уредни као и обjекти кланице „Примато П”.

– У диjелу извjештаjа та персона коjа не заслужуjе ни име да му поменемо наводи да су мjештани криви што су правили куће у близини фарме, да они производе више неприjатних мириса него фарма и кланица.Такође наводи да су направљени помаци у раду да се не испуштаjу фекалиjе и отпад у риjеку Зету, већ се све одлаже у лагунама у кругу фарме и кланице. Мjештани питаjу господина Шекарића да ли смиjе доћи и у очи мjештанима рећи да фарма не смрди да jе било што урађено на унапређењу рада фарме и смањења штетних гасова. Да ли може да нас просвиjетли по коjим стандардима и гдjе то jош у свиjету лагуне у коjе се складиште и мокре и суве фекалиjе стоjе отворене под ведрим небом без икакве заштите. Да ли лажу снимци који су неколико дана кружили друштвеним мрежама, у коjе су мjештани имали прилику да се и сами увjере и сниме камером испуштање отпадних вода у Зету приjе мjесец дана – казао је Ђуричковић.

Он је истакао да инспектор треба да провjери у катастар и биће му пуно jасниjе ко jе овдjе први направљен, куће или фарма да не лупа глупости, коjе не зна већ му их доставља господин Чавор.

– Нико од мjештана нема ништа против фарме и кланице али само да се примиjене европски стандарди и поштуjе Устав и закони наше државе. У његовом извjештаjу стичемо утисак да га jе писао сам господин Чавор, jер jе и он на сваком састанку приjе три године износио исте ствари и разлоге као и инспектор у свом извjештаjу. Мjештани ће сад знати како даље након овог извjештаjа, jер видимо да држави ниjе стало до своjих грађана и да не желе да дођу да укрстимо чињенице на лицу мjеста и да се увjери: Ко говори истину? – навео је Ђуричковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:47