Sruseni zid / -NVO INFO PORTAL
18/02/2022 u 07:27 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Тотоша и Бијеле Горе добили несметан прилаз ОШ "Маршал Тито": Умјесто зида, капија и зеленило

Након годину дана борбе, преговора и разговора, правда jе угледала свjетло дана. Изузетно сам поносан на чињеницу да смо правду изњедрили на демократски и цивилизован начин, казао је Уковић

Бетонски зид коjи jе до недавно диjелио двориште Основне школе "Маршал Тито" и насеље Тотоши могла би да замијени капија која би убудуће била отворена за пјешаке, а читав тај простор ускоро би требао да буде уређен и озелењен. Подсјетимо након вишегодишњих напора мјештана насеља и више иницијатива за његово укалњање зид је прије неколико дана порушен и неће убудуће представљати проблем за бољу путну коминикацију мјештана. Дјеца из насеља Тотоши, Биjела Гора и околине, годинама су због зида имала проблем да наjкраћим и најбезбjедијим начином дођу до школе. Умјесто краћим путем ишли су заобилазницом која врви од саобраћаjа, а зими, због обилних киша путем који углавном плави. Становници поменутих насељa упутили су више иницијатива надлежним институциjама да се оваj проблем риjеши, приjе свега због безбjедности дjеце, али и стариjих особа коjе треба да пjешаче много дуже до Дома здравља. Недавно су писали и мнистарки просвјете, науке, културе и спорта Весни Братић. Извршни директор НВО Инфо портал МНЕ, Енес Уковић, казао jе да jе рушење зида велика побjеда за мjештане и грађанство уопште.

- Након годину дана борбе, преговора и разговора, правда jе угледала свjетло дана. Изузетно сам поносан на чињеницу да смо правду изњедрили на демократски и цивилизован начин. Посебну захвалност дугуjемо директорици ОШ "Маршал Тито", уваженоj Медини Чобаj. Без њене солидарности и спремности да помогне рjешавању овог проблема, вjероватно би зид jош дуго раздваjао двиjе стране. Користим прилику да се захвалим свима коjи су на било коjи начин допринjели рjешавању овог проблема - казао jе Уковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 02:46