Фото: Дан / -Фото: Дан
30/08/2021 u 06:31 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Доњих Братоножића пију кишницу, јер воде немају

Изградња водовода остала само у обећањима

Становници села Прељубовица, Клопот, Павличићи, Поткрш, Кисјелица и Зминац  у Доњим Бератоножићима и даље пиjу кишницу, jер воде немаjу.

Покушаваjу да се баве пољопривредом и сточарством, али у оваквим условима то jе скоро немогуће. Воћке заливаjу из бидона, а воду доносе са Биоча и Подгорице.

Сjећаjу се мjештани обећања од приjе три године да ће добити воду, али славине су и даље суве. Позиваjу надлежне да дођу и обjасне због чега немаjу основних услова за живот и да им кажу када ће и у њихово село доћи вода.

Мјештанин Клопота Милован Илић још једном апелује на надлежне да направе водовод за доње Братоножиће.

– До недавно је била огромна суша. Спас нам је што Кинези не бране да пунимо воду са кампа Вилац. Деценију нам из Главног града причају да ћемо добити водовод. Изграђена је каптажа у Кисјелици и закопане цијеви у дио села и на томе се стало. Обраћали смо се више пута градоначелнику Подгорице, директору Водовода и обећање имамо да ће бити са изградњом ауто-пута. Вријеме пролази, а ми воде још немамо.Поново ћемо се обратити градоначелнику Ивану Вуковићу, директору Водовода Филипу Макриду и министру пољопривреде Александру Стијовићу и тражити да се проблем ријеши – рекао је Илић.

Дамјан Шаковић подигао је воћњак од 200 стабала трешње у Клопоту, али без воде га је тешко одржавати.

– Воду сакупљамо у бурадима од 1.000 литара. У току зиме морам томе да се посветим да бих сакупио воду до љета. Али то није довољно, јер се деси да не падне киша два мјесеца током љета па се све брзо осуши – истиче Шаковић.

Драган Јововић из Поткрша се нада да ће ускоро добити воду.

– Имамо само обећања. Никаквих помака нема када је у питању водоснабдијевање. Ауто-пут је макар овом дионицом у завршној фази па да видимо хоћемо ли када заврше добити воду како су нам обећали – наводи Јововић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:50