Фото: Блокада пута Томашево-Галица (Фото: Милован Нововић)
09/09/2021 u 14:41 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани бјелопољског насеља блокирали путни правац Томашево-Галица

Санација пута па приолазак камиона

Како су и најавили дио становника који припада Мјесној заједници Галица, у Бијелом Пољу блокирали су данас у јутарњим сатима пут Томашево-Галица и камионе концесионара ''ШИК Лим".

Кажу да су претходно обавијестили све надлежне установе, као и концесионара, затраживши да камиони обуставе пролазак дак им се не одговори на постављене захтјеве.

-Сад и врапци на грани знају које нас муке муче. Не тражимо пуно. Само оно-основно право на живот. А то је да можемо нормално доћи до својих кућа. А не путем кји је толико оштећен да више нијесу у стању и она најиздрживљија теренска аута да прођу. Тражили смо, и опет тражимо да се санира пут Томашево - Соколац, у дужини седам километара-казао је мјештанин Веско Јоксимовић.

Додаје да се налазе у мјесту Куновице, који је дио Барица, на мјесту гдје је лагерована грађа концесионара.

- Ту су њихова два камиона који су кренули према Бијелом Пољу, односно Томашеву. Ми не дозвољавамо лагеровање грађе, али смо дозволили да камиони празни могу да прођу. Докада ће ово трајати незнамо. Ми ћемо бити истрајни- навео је Јоксимовић, додајући да је ту и представник Центра безбједности Бијело Поље који је пипсао имена оних који се налазе на блокади.

Окупљени мјештани су казали да ће остати на барикади све док се не испуне захтјеви и направи чврст договор око санације овог путног правца.

Из ШИК, Лим'' су казали да ће због немогућности нормалног рада, поднијети кривичне пријаве против свих организатора и учесника блокаде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 13:02