/ -Дејан Лопичић
14/12/2022 u 13:45 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

MK grupa uručila vrijednu donaciju cetinjskom porodolištu

Porodilištu bolnice na Cetinju doniran je topli sto za bebe i ultrazvučni aparat, koji je јuče postavljen u okviru odjeljenja za akušerstvo

MK grupa uručila je donaciju bolnici "Danilo Prvi" na Cetinju, a u sklopu regionalnog projekta "Podrška porodici", koji јe, osim u Crnoj Gori, realizovan i u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Kako јe saopšteno, vrijednost donacije iznosi 50.000 eura. Za ovaj iznos porodilištu bolnice na Cetinju doniran je topli sto za bebe i ultrazvučni aparat, koji je јuče postavljen u okviru odjeljenja za akušerstvo.

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić zahvalio se na vrijednoj donaciji, ocјenjuјući da јe došla u vrijeme kada se krenulu sa rekonstrukcijom i opremanjem zdravstvenih ustanova na Cetinju, kako bi stvorili kvalitetnije uslove za rad zaposlenih, a posebno za kvalitetniju zdravstvenu zaštitu građanima.

– Cetinjska ginekologija nosi epitet utemeljivača ove oblasti u crnogorskom zdravstvu, a generacije profesionalaca koje su stasavale u ovoj ustanovi služe na ponos i profesiji i državi. Radost rađanja i nastanka novog života poseban je momenat u životu svakog čovjeka. Svi zajedno smo na istom zadatku da taj trenutak bude dostojan i dostojanstven vremena u kojem živimo. Vjerujem da će donirana oprema cetinjskoj ginekologiji biti značajan doprinos unapređenju uslova rada u ovoj ustanovi - izjavio je Šćekić.

V.d. direktora bolnice dr Ivan Ivanović izjavio je da će ova donacija pomoći novorođenim bebama i njihovom zdravstvenom osoblju da pruže najbolju moguću uslugu svojim pacijentima.

– Zahvaljujem kompaniji MK group, koja je u okviru politike društveno odgovornog ponašanja ove godina odlučila da donaciju od 50.000 eura usmjeri Opštoj bolnici Cetinje – rekao je Ivanović i dodao da se u ovoј bolnici godišnje rodi 350 beba.

Direktor korporativnih poslova MK group Aleksandra Stojanović izjavila je da donacijom porodilištu u Crnoj Gori zatvaraјu ovogodišnji ciklus društveno odgovornog programa "Podrška porodici", koji postoji već pet godina.

– Inicijalno je bio namiјenjen našim zaposlenima koji se ostvare u ulozi roditelja, ali smo ga prošle godine proširili donacijama porodilištima i pretvorili u veliki regionalni projekt vriјedan preko 700.000 eura. Na ovaj način pružili smo podršku ne samo porodicama naših zaposlenih, već i budućim roditeljima u zemljama Adria regiona – kazala јe Stoјanović.

Regionalni projekt "Podrška porodici" ima cilj da obezbijedi bolje uslove za trudnice, porodilje i novorođenčad, ali i da dugoročno pruži podršku porodičnoj politici u zemljama regiona u kojima intenzivno posluje MK Group.Obuhvatio je donacije za sedam porodilišta u kojima se ukupno godišnje rodi oko 16 hiljada beba.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 02:25