Которске ”лучоноше” са руководством Општине / -Општина
16/06/2021 u 11:10 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Младим Которанима признање за знање, поштовање за резултате

Када завршите ваше даље школовање и стекнете дипломе које желите, када осјетите да је вријеме да се вратите у ваш град, треба да знате да вас град чека да дођете обогаћени новим знањима и искуством, поручио је Јокић приликом додјела диплома "Луча"

Предсједник Општине Котор Владимир Јокић јуче је у Цркви Светог Павла свечано додијелио дипломе "Луча", као и пригодне поклоне, матурантима и полуматурантима которских основних и средњих школа, који су школску годину завршили с најбољим успјехом и показали изванредне резултате током четворогодишњег односно деветогодишњег образовања.

Њима су уручене књиге: "Људи и бродови" Синише Луковића, "Пловидба капетана Ива Висина око свијета" Петра Палавршића и Славка Дабиновића, "Оставштина Венеције на црногорском приморју" Јована Ј. Мартиновића, "Лав Св. Марка је симбол Серенисиме у умјетности града Котора", као и пригодне новчане награде.

Најбољи међу основцима

У ОШ "Народни херој Саво Илић" Доброта 19 ученика добило је "Лучу" и то: Ирина Булајић, Нина Ћетковић, Срђан Јановић, Сара Поповић, Стефан Поповић, Лука Томчук, Ђорђе Вукасовић, Ана Вукотић, Ана Дољаница, Никола Ковач, Ромина Рацковић, Марко Зградић, ​​Хелена Дабетић, Алекса Дамјановић, Никола Ђиновић, Видак Миљеновић, Лана Радоњић, Јована Станишић и Милош Шебек.

Добитници "Луче" из ОШ "Његош" су: Иван Роман-Реицхел, Божидар Миловановић, Ивона Шћепановић, Лука Росић, Милица Николић, Паво Вичевић, Ена Гледић, Ђорђе Перишић, Андрија Станишић, Јована Шеваљевић, Небојша Петровић, Иван Милошевић, Давид Жупановић, Анасија Дубравчевић, а из ОШ "Иво Визин" - Прчањ Мартина Грандис.

Обраћајући се лучоношама, Јокић им је поручио да себе не штеде, али ни живот који је пред њима, те да буду најбољи што могу.

-Вјерујте у себе и нећете погријешити. Када завршите ваше даље школовање и стекнете дипломе које желите, када осјетите да је вријеме да се вратите у ваш град, треба да знате да вас град чека да дођете обогаћени новим знањима и искуством и да се вратите знајући да је живот који се тада пред вама отвара највећа награда, казао је Јокић на свечаности којој су присуствовали и предсједница Скупштине општине Котор Маја Мршуља, потпредсједници Општине Синиша Ковачевић и Небојша Шеваљевић и секретарка за културу Татјана Кријешторац.

Када је у питању Гимназија Котор, диплому "Луча" добили су: Милица Кашћелан, Крсто Кустудић, Ивана Сјеран, Јована Кнежевић, Тања Вукасовић, Дејана Николић, Милена Мијановић, МајаЋатовић, Марко Гојковић, Смиљана Марић, Јована Лазаревић, Јована Тановић, Јована Капетановић, Јована Ковач, Лука Мјесечевић, Марта Лалошевић, Сандра Вукасовић, Франка Перуђини, Ивана Лучев, Нађа Барба, Кристина Барба, Кристина Вуковић, Никола Бањевић, Јована Чамџић, Немања Ћетковић и Кристина Кустудић.

Добитници "Луче" из Средње поморске школе су: Андреа Злајић, Ивана Пејовић, Угљеша Росандић, Балша Сеферовић, Лазар Ивановић, Крсто Пржица, Лука Петровић, Балша Николић, Антоније Кандић и Војин Вујовић.

Лучоноше Музичке школе "Вида Матјан" су: Данијела Крстовић и Нађа Милићевић, Основне школе (ОШ) "Никола Ђурковић" - Радановићи Милица Гривић, а ОШ "Вељко Дробњаковић"- Рисан Лука Ћатовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 21:34