/ - УРА
07/11/2021 u 11:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Моjковачка УРА предала листу: Дошао jе краj политикама коjе су раселиле сjевер

Даћемо Моjковцу све оно што му недостаjе. Гарант успjеха jе приjе свега слобода, казао jе данас након предаjе носилац те листе Иван Ашанин

"Наша листа jе гарант успjеха у Моjковцу и гарант побjеде над локалном влашћу коjа се показала као неспособна, а коjу ћемо ми, уколико нам се пружи прилика, учинити способном. Даћемо Моjковцу све оно што му недостаjе. Гарант успjеха jе приjе свега слобода", казао jе данас након предаjе листе Може Моjковац – Може Црна Гора моjковачког одбора Грађанског покрета УРА Општинског изборноj комисиjи за изборе планиране 5. децембра носилац те листе Иван Ашанин.

"Према његовим риjечима, грађани у Моjковцу су од 30. августа прошле године слободни. "Зато ће рећи не власти коjа ниjе испунила очекивања. У Моjковцу jе завршна фаза ДПС владавине, а Ђукановићу поручуjемо да му jе наjбоље да оде и спаси Црну Гору", истакао jе jош Ашанин.

Лидер Грађанског покрета УРА др Дритан Абазовић рекао jе да jе та партиjа у претходном периоду показала да може. "Када су грађани Црне Горе вjеровали много мање него данас, били смо чврсто окупљени око идеjе грађанске и европске Црне Горе, све са циљем да општег помирења и стварања прогресивних политика коjе ће нашу државу, а посебно њен сjевер упутити на jедан много исправниjи пут".

image
- УРА

Како jе jош казао, Црна Гора ће успjети и 5. децембра. "Успjећемо да промиjенимо Моjковац, да се сконцентришемо на праве ствари, да фокус са националних расправа сведемо на национални диjалог око прогреса, да сачувамо природна добра, да отварамо нова радна мjеста, да се боримо да млади људи остаjу, а да људи стариjих генерациjа живе у миру, уз достоjанствена примања и на начин на коjи то заслужуjе грађанин коjи се истински бори за своjу земљу. Вjеруjемо да jе коначно дошао краj политикама коjе су раселиле сjевер".

Абазовић jе истакао да jе идеjа окупити се око прогресивних политика. "Идеjа jе да дамо већи допринос развоjу проjеката и сарадњи између општина, коjи ће бити потпомогнути и са локалног и са државног нивоа. Идеjа jе да се Моjковцем више никада не управља из неког другог града. Идеjа jе да коначно имамо људе коjи ће да раде за jавно добро, а не за сопствени интерес. Локални избори су прилика да грађани на миран начин, са осмиjехом, испрате постоjећу гарнитуру власти. Ми смо показали, а показиваћемо и надаље – може Моjковац, може Црна Гора".

"Сасвим jе сигурно да ћемо послиjе избора бити jедан од конституената власти у Моjковцу. Као одговорна власт радићемо на спровођењу наших програмских циљева, а jедан од њих jе свакако укидање бизнис бариjера коjе постоjе како бисмо привукли инвеститоре, како би се отварала нова радна мjеста и запошљавали млади људи. Наjвећи проблем нашега града jе свакако одлив мозгова, и на њему морамо одмах почети да радимо. Други, не мање значаjан jе проблем загађења животне средине. Морамо сачувати нашу Тару", казао jе Вељко Дедеjић, jедан од кандидата за одборника.

Он jе напоменуо да на изборноj листи моjковачке УРЕ има одговорних и способних људи коjи су спремни да одговоре задатку. "Наш мото jе – Може Моjковац, jер вjеруjемо да он може да буде град коjи ће пружити jедан лагодан, пристоjан, достоjанствен живот сваком грађанину. Грађани ће препознати нашу политику, jер jе она гарант промjена".

Кандидаткиња за одборницу Љубица Вељовић истакла jе да jе, као неко ко никада ниjе био члан било коjе политичке организациjе и ко jе годинама био на суду због указивања на броjне злоупотребе и крађе, препознала Грађански покрет УРА као праву прилику да се укључи рjешавање нагомиланих проблема у Моjковцу. "УРА jе носилац европских вриjедности, отворена за сваког – без обзира на националну или вjерску припадност, борац за правду и помирење у региону. Вjеруjем да ће у Моjковцу побиjедити знање и стручност, нове идеjе и нови проjекти. Црна Гора може, а може и Моjковац".

Илиjа Станић, jош jедан кандидат за одборника, казао jе да листу моjковачке УРЕ приjе свега сачињаваjу часни и поштени људи. "Након што освоjимо власт, нећемо вршити подjеле на "наше и њихове". Бићемо према свима равноправни, онако како треба. То jе рецепт за побjеду на дуже стазе", закључио jе он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 01:47