Мтел пословница / - фото: Мтел
27/12/2021 u 10:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

М:тел увећао приходе за 2,7 милиона еура

Од укупног броjа корисника мобилне телефониjе у Црноj Гори, наjвише корисника имао jе мобилни оператор Мтел 396.883, процентуално 34,50%

За jеданаест мjесеци ове године компаниjа М:тел jе остварила резултат већи за 13 одсто у односу на исти период прошле године, саопштено jе из компаниjе.

- У посматраном периоду дошло jе и до раста прихода од 2,7 милиона еура. И то захваљуjући већим приходима, приjе свега од постпеjд кориснка за 9 одсто, приходима од кабловске телевизиjе за 6 одсто и од кабловског интернта 14 одсто - наводи се.

Раст прихода jе, како кажу, био очекиван и због повећаног броjа туриста захваљуjући коме jе остварен раст од преко 150 посто у припеjду, и постигнут jе резултат већи од планираног.

- Оно што додатно охрабруjе jе раст броjа корисника како у постпеjду у мобилноj, тако и у мултимедиjии и фиксном Интернету. У двиjе категориjе и то у мобилноj телефониjи и кабловскоj телевизиjи М:тел jе броj jедан оператор у Црноj Гори и то jе велики успjех М:тел-а jер су на црногорском тржишту ушли као трећи оператор - наводи се у саопштењу.

Према подацима Агенциjе за електронске комуникациjе и поштанску дjелатност Црне Горе на краjу новембра 2021. године од укупног броjа корисника мобилне телефониjе у Црноj Гори, наjвише корисника имао jе мобилни оператор М:тел 396.883, процентуално 34,50 одсто.

Тржиште кабловске телевизиjе jе развиjено у Црноj Гори, а М:тел већ седам година биљежи континуирани раст и у овом диjелу, истичу.

На тржишту телевизиjе М:тел jе лидер са укупно 90.283, односно 37,18 одсто тржишног учешћа, а биљежи висок проценат тржишног учешћа у фиксноj телефониjи од 36,93 одсто, као и Интернета 42,56 одсто Ово jе велики успjех с обзиром да jе тек 2015. године М:тел ушао активно у сегмент фиксне телефониjе.

 - Оно што jе битно за Црну Гору М:тел jе изградио одличну оптичку инфраструктуру и покрио преко 90 одсто становништва фактички наjсавремениjим Интернетом. Оваj проjекат ће имати дугорочне позитивне ефекте на дигитални развоj Црне Горе. Савремена кабловска мрежа jе изграђена захваљуjући значаjним инвестиционим улагањима коjе у периоду од 2016. године износе преко 250 милиона еура - саопштио jе М:тел.

У тежњи да задржи лидерску позициjу, М:тел, како наводе, наjвише рачуна на запослене.

- Са поносом можемо рећи да смо jедан од наjбољих послодаваца у Црноj Гори и да jе броj у последњих 5 година порастао за више од 200 запослених - додаjе се у саопштењу.

Кажу да компаниjа ниjе миjењала стратегиjу пословања.

- Рационализовани су одређени трошкови, а много се улаже и подстиче дигиталин развоj. Пандемиjа jе убрзала таj сегмент развоjа али jе он и без тога био у фокусу М:тел-а. Никада приjе електронске комуникациjе ниjесу имали овакав значаj за здравље и животе људи и друштво у цjелини као протеклих двиjе године дана пандемиjе. Пандемиjа jе показала колики jе значаj технологиjа и неопходност развиjеног телекомуникационог система у сваком друштву - наводи се у саопштењу.

У наредном периоду наставиће “са амбициозним плановима и планирамо да значаjна улагања у мобилну и кабловску мрежу, што ће нашим корисницима обезбjедити наjбоље услуге на тржишту телекомуникациjа Црне Горе”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 14:37