Са једне од сједница СО Будва / - ФОТО: РТВ БУДВА
04/04/2022 u 09:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

МУП: У Будви право гласа има 18.589 бирача

Избори су расписани, одлуком предсједника Црне Горе Мила Ђукановића о расписивању пријевремених избора за одборнике у Скупштини општине Будва, за 5. јун 2022. године

У бирачком списку у општини Будва, по коме су одржани претходни избори 30. августа 2020. године, било је уписано 18.080 бирача, саопштило је Министарство унутрашњих послова (МУП) поводом Одлуке предсједника Црне Горе Мила Ђукановића о расписивању пријевремених избора за одборнике у Скупштини општине Будва за 5. јун 2022. године.

Како наводе из министарства, број бирача у бирачком списку за пријевремене локалне изборе у општини Будва на дан 2. април 2022. године је 18.589, односно 509 више уписаних.

- Увид у бирачки списак бирач може остварити лично, на шалтерима Филијале за управне послове, држављанство и странце Будва, сваким радним даном у термину од 8 до 14 часова, уз важећу личну карту или путну исправу (пасош). Приликом непосредног увида, бирач може затражити промјену података уписаних у бирачки списак. Увид у бирачки списак може бити директан и преко интернет портала www.biraci.me. Грађанин уносом броја личне карте или путне исправе може провјерити да ли је у бирачком списку и на којем бирачком мјесту гласа. Бирачи који посједују електронску личну карту издату након 30. марта 2020. године, увид у бирачки списак могу извршити директно и преко интернет портала https://e.servis.mup.gov.me, употребом сертификата за електронску идентификацију који је уграђен у електронску личну карту, а, такође, бирачи могу електронским путем извршити и промјену адресе у оквиру општине у којој имају пријављено пребивалиште - наводе из МУП-а.

У бирачки списак уписују се држављани Црне Горе који имају бирачко право, а након доношења одлуке   о расписивању избора и лица која бирачко право стичу најкасније на дан избора, према мјесту пребивалишта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 19:38