/ Фото: Дневне новине Дан
16/07/2021 u 06:03 h
Miljan KneževićMiljan Knežević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Ади Бојани даноноћне журке: Тиха зона само на папиру

О томе свједоче, како бројни власници објеката на Бојани, тако и многобројни туристи који немају мира због неодговoрних појединаца или организованих група

Скупштина општине Улцињ дониjела jе краjем jуна прошле године одлуку о акустичним зонама, према коjоj jе Ада Боjана сврстана у категориjу "тихе зоне у природи", али ту одлуку годину касниjе мало ко поштуjе.

Иако се вjеровало да ће се том одлуком зауставити негативан тренд коjи jе довео до тога да се у овом викенд насељу, коjе jе до скоро носило имиџ тихог рибарског мjеста, одржаваjу даноноћне журке коjе су у великоj мjери реметиле ред и мир, то се ниjе десило.

О томе свједоче, како бројни власници објеката на Бојани, тако и многобројни туристи који немају мира због неодговoрних појединаца или организованих група.

Комунална полиција није у стању да ријеши проблем због, како кажу, недовољно људства, а изостала је и прописана казнена политика према свима који крше одлуку.

Готово занемарљив број је казни, а превентивне мјере и упозоравањa прекршиоца не дају никакве резулатате. На то упозоравају и из Удружења закупаца и власника објеката који истичу да је евидентно да Бојана данас није тиха зона. Иначе, највиши гранични ниво буке на Ади Боjани у децибелима је Дб(А) jе 35-35-30, што jе у поређењу jачина звука коjу производи говор или цвркут птица. Кажњиво је пуштати гласну музику у било коjе доба дана, а за непоштовање одлуке, казнене одредбе примjерене су новчаним казнама и до 10.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:52