Фото: Д.С.
28/08/2021 u 09:51 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На барској ривијери очекују добру постсезону

Уколико епидемиолошка ситуација буде под контролом, и ако буде започета брза имунизација становништва, може се очекивати добра постсезона

Према подацима Туристичке оганизације Бар, на подручју општине борави укупно регистрованих око 15.000 туриста. У односу на прошлу недјељу када је било око 19.000, мање их је за око 4.000, односно 4,70 пута више него лани. У приватном смјештају  борави 10.813 туриста  (5,85 пута више него лани), док је у хотелима 3.884 (4,70 пута више него прошле године).

Најбројнији гости су из Србије, Украјине, Босне и Херцеговине, док су присутни гости и из Казахстана, Француске, Русије, Пољске, Турске, Њемачке, Грчке, Италије, Албаније, Македоније и Црне Горе. У приватном смјештају највише је гостију са тржишта Србије, Русије, Украјине и Босне и Херцеговине.

Гости су и за септембар заинтересовани за љетовање у Црној Гори па се, уколико епидемиолошка ситуација буде под контролом, и ако буде започета брза имунизација становништва,  може очекивари  добра постсезона.

Туристичи радник из Чања Милан Бабовић, потврђује да интересовање туриста постоји.

- Ситуација је добра и више него задовољавајућа. Вријеме ће се стабилизовати, а туриста има и даље. Очекујемо добру постсезону. Надамо се да ће епидемиолошка ситуација бити стабилна и да неће услиједити затварање граница или ограницавање уласка туриста из региона - каже Бабовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:21