Барска ривијера, туристи / - фото: Драган Стојановић
04/09/2021 u 08:25 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Барској ривијери око шест ипо хиљадa гостију мање него прије седам дана

Ако је судити по великом броју „бијелих” купача који спас траже у хладовини борова на шушањској плажи, надлежним инспекцијама остаје да утврде разлику у броју између званично пријављених и непријављених гостију

Према подацима Туристичке организације Бар на  ривијери борави регистрованих туриста укупно 8.269, што је 4,11 пута више наго лани, а око шест ипо хиљадa мање него што их је било прије седам дана. Седмични подаци ТО само дијелом одговарају тренутном стању на обали, јер је много мањи број оних који се званично пријављују и плаћају боравишну таксу.

Могуће да хотели (2.340) и дијелом одмаралишта (40) пријављују све госте који нађу смјештај, али са приватним смјештајем (5.889) је сасвим друга ситуација, па се може рећи да је и поред најављених контрола остао велики број „илегалаца”.

Ако је судити по великом броју „бијелих” купача који спас траже у хладовини борова на шушањској плажи, надлежним инспекцијама остаје да утврде разлику у броју између званично пријављених и непријављених гостију и натјерају кућевласнике да пријаве своје госте и наплате боравишну таксу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 00:49