Са састанка / - фото: Пријестоница
30/07/2021 u 12:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Цетињу дато преко 10.000 доза вакцина против короне

На састанку jе саопштено и да jе у ковид амбуланти Дома здравља Цетиње, у периоду од 15. до 29. jула обављено jе 359 прегледа

Вакцинациjа против корона вируса у Приjестоници Цетиње се наставља, тако да jе сада преко 10.000 вакцинисаних, од чега првом дозом 5.463, а 4.800 другом дозом вакцине, саопштено jе на данашњоj сjедници Оперативног штаба Приjестонице Цетиње за борбу против заразне болести Ковид-19.

– Евидентан jе пораст броjа заражених свуда у Црноj Гори па и на Цетињу. Забрињава ме податак да jе све више обољелих међу млађом популациjом, па желим да апелуjем на све да се што приjе вакцинишу и сприjече евентуално оболиjевање. Не смиjемо дозволити да се понови ситуациjа од зимус, jер морамо избjећи поновно закључавање – казао jе градоначелник Александар Кашћелан.

Истакао jе да jе важно да се посветимо економском опоравку, даљем развоjу града и креирању нових радних мjеста, а да све то неће бити могуће уколико дође до значаjног пораста оболиjевања.

На састанку jе саопштено и да jе у ковид амбуланти Дома здравља Цетиње, у периоду од 15. до 29. jула обављено jе 359 прегледа. Тестирана jе 331 особа, од коjих jе 53 било позитивно на корона вирус.

Службеници Одjељења безбjедности Цетиње контролисали су у складу са овлашћењима и расположивим ресурсима поштовање мjера Министарства здравља у циљу сузбиjања ширења корона вируса. Заjедно са Комуналном полициjом обилазили су угоститељске обjекте, а са Санитарном инспекциjом рађена jе и контрола лица коjима jе одређена мjера самоизолациjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 13:38