/ - фото: Павле Симовић
22/10/2021 u 14:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Цетињу организовано Општинско школско првенство

Секретаријат за културу, спорт и младе Пријестонице Цетиње у сарадњи са Црногорским школским спортским савезом организовао је Општинско школско првенство за ученике основних и средњих школа са територије цетињске општине за 2021. годину.

Учествовало је 137 такмичара, од којих 55 из основних и 82 из средњих школа.

Основци су се такмичили у фудбалу, рукомету и одбојци. Фудбалска и рукометна екипа Основне школе „Његош“ остварила је побједе над вршњацима из Основне школе „Ловћенски партизански одред“, док су у такмичарке ОШ ЛПО биле боље од вршњакиња у одбојци.

- Средјошколци и средњошколке надметали су се у кошарци, фудбалу, рукомету и одбојци, а били су подијељени у двије екипе – Гимназија и Средња стручна школа. Тим Средње стручне школе имао је бољи резултат у фудбалу, а Гимназије у рукомету и кошарци. Дуел међу одбојкашицама биће игран наредних дана.   Кошаркашице и рукометашице Гимназије избориле су директно учешће на Регионалном школско првенству. Школске тимове предводили су професори Перо Петричевић (ОШ „Нјегош“), Маја Вицковић и Никола Липовина (ОШ „Ловћенски партизански одред“), Лука Лагатор (Гимназија) и Игор Квесић (Средња стручна школа). Све мечеве судиле су савезне судије- наводе у саопштењу.

Пријестоница Цетиње је свим побједницима додијелила пехаре, а подржаће и њихов одлазак на Регионално и Државно школско првенство.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:34