опојне дроге / - фото: Управа прихода и царина
15/01/2022 u 19:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На ГП Божаj заплиjењено око 520 килограма марихуане и хашиша

Додају да се камион са пошиљком декларисаном као љековито биље, кретао се из правца Албаниjе

Припадници Управе прихода и царина и Управе полициjе су у данас спроведеноj активности заплиjенили око 500 килограма марихуане и 20 килограма хашиша, саопштено је из Управе царина и прихода.

Како наводе заjедничким активностима службеника Управе прихода и царина и службеника Управе полициjе на граничном прелазу Божаj у камиону албанских регистарских ознака,  међу осталом робом (сувим биљем) пронађене су опоjне дроге марихуана и хашиш.

- Наведени камион jе синоћ приступио на гранични прелаз и том приликом jе службени полициjски пас обучен за проналажење наркотика маркирао наведени товар. У раним jутарњим часовима цариници и полицаjци су контролисали товар и пронашли 80 џакова са садржаjем марихуане и хашиша укупне тежине око 520 килограма - истичу из Управе прихода и царина.

Додају да се камион са пошиљком декларисаном као љековито биље,  кретао се из правца Албаниjе и  требало jе да настави руту према земљама Европске униjе, транзитираjући кроз Црну Гору, са краjњом дестинациjом Њемачка.

Полициjски службеници су, како се наводи у саопштењу,  лишили слободе П.Ч. (38) држављанина Републике Албаниjе због сумње да jе извршио кривично дjело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опоjних дрога.

- Изванредном сарадњом и професионалним поступањем службеника УПЦ и УП,  jош jедан покушаj криjумчарења наркотика jе осуjећен - закључили су из Управе прихода и царина.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 02:02