Запаљен објекат / -Б.Б
05/05/2022 u 06:31 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Крнову уништени објекти ромкиње Славке Аџовић: У пожару изгорели и торови

Сестру су ми претукли, убијали стоку, палили сијено у насељу под Требјесом гдје живим. Никада се кривац није пронашао, огорчена је Славка

НИКШИЋ – Објекти које у рејону Крнова користи Ромкиња Славка Аџовић изгорели су у ноћи између уторка и сриједе. Ватра је уништила један мањи зидани објекат, као и торове за стоку. Командир никшићке Службе заштите и спасавања Славко Тадић "Дану" је казао да им је пожар пријављен тек јуче у јутарњим сатима.

- Пожар је избио синоћ касно, нас нико није звао, али јесу јутрос да то пријаве. Наша екипа је изашла на лице мјеста, али није имало шта да се угаси јер је све изгорело, рекао је јуче Тадић.

Аџовић, која је иначе једина Ромкиња у Црној Гори која се бави сточарством, уколико јој надлежни не помогну овог љета неће имати гдје са својим стадом с којим је с прољећа па до касне јесени боравила на Крнову.

-Због лошег времена нисам још издигла а да јесам рекли би да сам то сама запалила. Све је изгорело, остали су само зидови од мањег објекта гдје сам боравила, али су све ствари унутра изгореле. Ватра је уништила и торове, и метални и дрвени. Не знам гдје ћу љетос са стадом, огорчена је Славка.

Током ноћи, казала је она, ватра је све уништила, а о пожару су је ујутро обавијестиле комшије. Како је истакла, основано сумња да је пожар подметнут јер није први пут да јој се слично дешава.

-Откад се бавим сточарством, свашта ми се догађало. За надлежне непозната лица нападала су и мене и моју породицу. Сестру су ми претукли, убијали стоку, палили сијено у насељу под Требјесом гдје живим. Никада се кривац није пронашао, нагласила је она.

Сточарством се бави већ годинама, али је прате бројне невоље које јој, како каже, никако не дају да иде напријед. Прије двије године у насељу Под Требјесом изгорела јој је камп кућица, а онда су и пси луталице у њеном стаду направили већу штету. Општина Никшић јој је тада уступила на привремено коришћење парцелу на којој јој је, захваљујући акцији коју је покренуо Дарко Савељић, изграђена штала за стоку. Како не посједује своју земљу, изнајмљује парцеле попут оне на Крнову гдје издиже са стоком.

-Мучим се да бих сама зарадила. Милије ми је и тако него да просим. Немам никакву заштиту и не знам више коме да се обратим, нити гдје да идем, казала је Аџовић.

Пожар на Крнову јуче је пријавила Центру безбједности Никшић чији службеници ће обавити увиђај, а она очекује да ће бар овог пута починилац бити пронађен и кажњен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:58