Девастирано шире подручје Грбља; истовар материјала / -Б.М.
03/02/2022 u 06:42 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

На подручју Котора и даље присутан проблем нелегалног одлагања грађевинског материјала: Депоније у Кривошијама и у Грбљу

Радимо по пријавама и настојимо да осујетимо све покушаје нелегалног одлагања отпада што је веома тешко у ситуацији када имамо интересну повезаност власника парцела и грађевинаца, казао је Зоран Вучиновић

Проблем нелегалних депонија на подручју которске општине и даље је актуелан, кажу у Комуналној полицији. Истичући да је смањен интензитет нелегалног депоновања отпада на брду изнад Рисна, начелник Комуналне полиције Зоран Вучиновић напомиње да се истовремено јављају нове депоније на подручјима Горњих Леденица односно Кривошија, док је значајно девастирано и шире подручје Грбља.

-Неке од депонија је тешко санирати јер су за то потребна огромна средства. Горући проблем су у овом тренутку депоније у залеђу према кривошијском крају, гдје се очигледно користе позиције прилично сакривених увала на којима се одлажу грађевински и друге врсте отпада. Поред тога, због непостојања дефинисане депоније грађевинског отпада, насипа се земљаним и грађевинским отпадом шире подручје Грбља, а готово цијела територија је девастирана таквим насипима, рекао је Вучиновић Радио Котору, подсјетивши да је грађевинска сезона и у Котору и у Тивту интензивирана.

Појашњава да се већина депонованог материјала и по договору с власницима приватних парцела депонује на подручју Грбља.

-Дакле, простор је заиста доста девастиран, а ми смо заједно са колегама из Службе за инспекцијске послове стално на терену. Радимо по пријавама и настојимо да осујетимо све покушаје нелегалног одлагања отпада што је веома тешко у ситуацији када имамо интересну повезаност власника парцела и грађевинаца који, једноставно, морају да се ослободе тог материјала, казао је Вучиновић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 05:14