/ foto - m.n.
30/09/2023 u 06:37 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na rekonstrukciju ulice čekaju preko 20 godina

Što se tiče glavne ulice u Nedakusima za njenu rekonstrukciju potrebno je dosta sredstava i njih treba obezbijediti preko donacija iz evropskih fondova - kaže Duško Ružić sekretar Sekretarija za za komunalne - stambene poslove i saobraćaј

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Nedakusi Željko Raičević kaže da je rekonstrukcija glavne ulice kroz naselje, u dužini od kilometer i po, jedan od najvećih problema koji ističu kao prioritetan. On naglašava da je to jedini putni pravac na području opštine koji dosad nije rekonastruisan.

– Poslednjih dvadesetak godina kroz sve programe isticali smo glavnu ulicu kroz naselje kao naš prvi prioritetni problem i tražili da se izvrši njena rekonstrukcija. Glavni problem je što je ulica uzana pa se dva auta teško mimoilaze, a trotara nema. Tim putem kreće se veliki broj pješaka i djece koja pohađaju OŠ"Nedakuse" - kaže Raičević i dodaje da traže da po uzoru na rekonstrukciju puta u Rasovu, Nikoljcu, Pruškoj, Rasadniku... uradi i put kroz njihovo naselje.

image
foto: m.n.

– Put treba rekonstrisati jer on vodi i do željezničkie stanice u Nedakusima, a trenutno je u takvom stanju da slobodno možemo reći da nije za ljudsku upotrebu- konstatuje Raičević i podsjeća da je prije tri godine izrađena projektna dokumentacija rekonstrukcije puta kroz Nekaduse,ali da radovi nijesu počinjali.

– Nakon promjene vlasti na državnom nivou više niko od zvaničnika ni ne priča o rekonstrukciji puta kroz Nedakuse, a Opština Bijelo Polje sigurno nema novca da sama krene u takakv poduhvat. Mi tražimo, apelujemo i molimo da se put rekonstruiše na bilo koji način - kategoričan je Raičević, dodajući da bi prema njegvim saznanjima rekonstrukcija glavne ulice koštala do 700.000 eura.

Problem sa izlivanjem kanalizacije

Mještanin Nedakusa Đole Jevrić kaže da poslednjih dana evidantan prblem održavanja kanalizacije.

-Postavili su ogradu pored željezničke pruge i šahte za kanalizaciju su ostale sa druge strane, odnosno unutar željezničke pruge. Tu je više od desetak šahti i nema dana da ne dođe do izlivanja kanalizacije, pa je od smrada prosto postalo neizdrživo - kaže Jevrić i odaje da je pustio kamion preduzeća,,Vodovoda‘‘ da uđe do njegove kuće kako bi provukli crijeva i očistili začepljenu šahtu.

Osim rekonstrukcije glavnog puta, Raičević dodaje da planiraju i dogradnju podzemnog prolaza za pješake na glavnoj željezničkoj stanici, nastavak uređenja korita više potoka na području mjesne zajednice, sanaciju pješačkih i automobilskih propusta i podvožnjaka.

– Dodatni probleme je i to što je Željeznica Crne Gore postavila žičanu ogradu kod željeničke stanice i više nema prelaza preko pruge da bi se moglo stići do magistralnog puta. Zato insistiramo da se uradi podzemi prolaz. Preledali smo da se to završi tokom rekonstrukcije Željezničke stanice,ali nijesmo naišli na razumijevanje nadležnih. Ipak bićemo istrajni da se izgradi prolaz ispod pruge -ističe Raičević.

Sekretar Sekretarija za za komunalne - stambene poslove i saobraćaj Duško Ružić kaže da oni rade sve što je u njihovoj moći i da se trude da odgvoore svim zahtjevima mjesnih zajednicca.

– Što se tiče glavne ulice u Nedakusima za njenu rekonstrukciju potrebno je dosta sredstava i njih treba obezbijediti preko donacija iz evropskih fondova - kaže Ružić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 05:50