Галерија Велимир Лековић у Бару / - фото: Драган Стојановић
30/10/2021 u 08:02 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На шеталишту у Бару радови умјетника из града под Румијом

У оквиру првог издања ликовне манифестације публика ће бити у прилици да на поменутим локацијама види радове преко двадесетак барских стваралаца, сликара, вајара, фотографа, графичара, графичких дизајнера и др

Први „ОнАРТ- Бар” биће отворен данас од 11 до 18 часова на Шеталишту краља Николе, испред Умјетничке галерије „Велимир А. Лековић“. Ријеч је о пројекту који има за циљ да разноликост појединачних, стваралачких поетика умјетника града под Румијом споји и представи кроз јединствен ликовни израз.

У оквиру првог издања ликовне манифестације барска публика биће у прилици да на поменутим локацијама види радове преко двадесетак барских стваралаца, сликара, вајара, фотографа, графичара, графичких дизајнера и др.

Учесници првог ОнАРТ-а Бар су: Мухарем Муратовић, Маја Чакаловић, Марко Ракоњац, Далибор Дадо Ћетковић, Џулијан Илић, Владимир Иличковић, Давид Хусић, Јован Јерков, Данијела Станковић Дробњак, Неда Поповић, Реља Дедеић, Ковиљка Ћаласан, Нада Војиновић, Борис Бајић, Јелена Војиновић, Јоко Лекић, Андрија Вујошевић, Лариса Вујачић, Ања Михијева, Наташа Дрешић, Мирсада Шкријељ, Тања Секулић, Предраг Пејаковић и један од аутора пројекта Милун Лутовац, који у између осталог, у најави догађаја, записао:

- Осјећање савремености код актуелних ликовних стваралаца града Бара обојено је сазнањем о нестанку једног патријархалног свијета, етоса и морала. Стога су њихове визије прожете уједно и сјетом и жеђи за животом. Изложена дјела су осјенчена нечим судбинским и садрже одломке фрагментарно уобличене стварности али и фасцинацију психолошком функционалношћу свих детаља које садрже. Као да у све драматичнијем превирању противурјечности, које са собом носи савремено друштво, они суптилно, стварајући своја дјела, сугеришу да је свијет једно, а човјек који га носи и представља друго. Између естетике форме и естетике садржине, наши ликовни ствараоци, као да су ближи овој другој, која се игра елемнтима интегралног живота, доживљавајући их кроз загонетну свјетлости узајамних функција - записао је Милун Лутовац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:39