фото илустрација / - фото илустрација
10/10/2021 u 13:19 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На свјетској изложби Eкспо 2020 Дубаи нашли се и радови двије Баранке Оље Фатић и Јасне Брњада

Овај догађај препознат је као један од највећих у свијету а процјењује се да ће Eкспо 2020 посјетити око 25 милиона људи

На свјетској изложби Eксpo 2020 Дубаи нашли су се и радови двије Баранке Оље Фатић и Јасне Брњада. Овај догађај препознат је као један од највећих у свијету и велика је част присуство двије креативне жене из Бара. То је и велики успјех, јер током трајања изложбе процјењује се да ће Eкспо 2020 посјетити око 25 милиона људи.

Према ријечима Фатићеве, богато културно и природно наслеђе Бара и Црне Горе су извори из којих црпи идеје.

- На изложби Eкспo 2020 Дубаи су хеклане луткице, жаба Кики која представља национални парк Скадарско језеро и овчица Бела  „представница”  НП „Дурмитор”.  Наравно,  пресрећна сам да моји радови буду дио представљања Црне Горе у Дубаију  - каже она и додаје да од израде до паковања играчки користи природне материјале.

image
- фото: Драган Стојановић

- Играчке радим 100 одсто од памучног конца, а пуњене су антиалергијским силиконским влакном, сви дијелови су добро ушивени, а детаље  као што су очи, нос…везем како би све било безбједно за малишане. Инспирисана морем, морнарима и рибарима настале су луткице поморци. Представник барског залеђа је магаренце Гавро- истиче Оља Фатић. 

У павиљону Црне Горе на  изложби у Дубаију, Јасна  Брњада је изложила дио „Чаробног свијета каменчића.”

- Учешће на конкурсу имало је за  циљ да се на иновативан и креативан  начин прикаже наша земља. Позив је упућен предузетницима, ствараоцима, старт-aповима, организацијама и другим привредним субјектима који кроз креативни израз из области дизајна сувенира, текстила, умјетничких радова малог формата, прехрамбених и козметичких производа валоризују потенцијале, љепоте и специфичности Црне Горе. Конкурисала сам и моји радови су изабрани за свјетску изложбу - каже Брњада.

image
- фото: Драган Стојановић

Према њеним ријечима за уникатне умјетничке радове користи углавном камен са црногорских плажа и друге природне материјале у комбинацији са ликовним техникама. На њима доминирају мотиви из Црне Горе. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 18:01