/ FOTO: B.JE.
27/11/2022 u 13:54 h
Božo JelovacBožo Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Na Trlici novo uginuće životinja

Uginule dvije lisice i dva psa

Aktivisti pljevaljskog Ekološkog udruženja „Breznica“ na mjestu Trlica pronašli su domaće i divlje životinje, za koje vjeruju da su otrovane. Naime, na pomenutoj  lokaciji, pored magistralnog puta Pljevlja –Prijepolje i u neposrednoj blizini gradske deponije otpada,  pronađena je uginula lisica i njeno mladunče, kao i dva psa. Tokom prošle godine na istoj lokaciji su pronađene uginuli psi, lisice i divlje svinje.

-Kada smo prošle godine slučaj prijavili policiji i tužilaštvu, tvrdeći da postoji mogućnost da se životinje truju iz Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima, su saopštili da nema osnove za krivično gonjenje. Sada su otkrivene opet i divlje i domaće životinje pa bi bilo dobro da dođe do ozbiljne istrage, kazao je izvršni direktor „Breznice“ Milorad Mitrović.

On je pojasnio da su pojedini mještani okolnih sela tvrdili da su imali i uginuće ovaca, ali da to niko nije uzimao za ozbiljno.

-U neposrednoj blizini je gradska deponija. Često dolazi do zapaljenja otpada. U neposrednoj blizini je i deponija laporca Jagnjilo. Potrebno je detaljno ispitati od čega su životinje uginule, kazao je Mitrović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:56