Таксисти Павловић / -Драган Стојановић
21/09/2021 u 06:45 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Нацрт одлуке о ауто-такси превозу на подручју општине Бар стављен на јавну расправу: Стари проблеми остали, а нови захтјеви пристижу

Сезона је прошла у тоталном хаосу у укупном друмском саобраћају на подручју барске општине, што је резултат нерада комплетне инспекције, тврди Боро Павловић

Секретаријат за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине Општине Бар представио је програм одржавања јавне расправе о ауто-такси превозу на територији општине, чији је нацрт утврдио предсједник Општине Душан Раичевић.

Нацрт акта стављен је на јавну расправу у трајању од 15 дана, почевши од 20. септембра, а документ је објављен на званичном сајту Општине Бар.

Увид у нацрт акта грађани могу извршити у просторијама мјесних заједница и мјесним канцеларијама, просторијама Секретаријата за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине, као и на сајту Општине Бар.

Из Секретаријата за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине позивају заинтересоване да учешћем, предлозима и сугестијама допринесу квалитету поменутог акта. Примједбе, предлози и сугестије на нацрт акта могу се доставити Секретаријату за комунално-стамбене послове и заштиту животне средине.

Предсједник Струковног синдиката таксиста Црне Горе Боро Павловић из Бара каже да је поменута одлука први пут урађена без њиховог знања и учешћа.

image

Боро Павловић

-Драган Стојановић

– Већ се креће у јавну расправу, што се никад досад у овој општини није догодило и ово је први пут да се то ради без нашег учешћа. Истина, имали смо један састанак гдје је било приче у начелу, али не о детаљима одлуке. Чини се да је Општина или њен надлежни секретаријат на своју руку донио одлуку, а зна се да се на јавним расправама мало шта може промијенити. Вјероватно ћемо убрзо имати неке нове услове које ћемо послије овакве сезоне и двадесетогодишњих проблема морати да испунимо, у смислу куповине вјероватно нових аута, или неке сличне захтјеве које нисмо у могућности да подржимо – казао је Павловић.

Подсјетио је да су пред овогодишњу туристичку сезону имали неке договоре с Комуналном полицијом.

– Они су у једном дијелу покушали нешто да раде, али то није било довољно. Имали смо неке рокове које је дала Влада, кроз формирано координационо тијело, али и од тога ништа није урађено. Сезона је прошла у тоталном хаосу у укупном друмском саобраћају на подручју барске општине, што је резултат нерада комплетне инспекције – тврди Павловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 03:21