Насеље Кулина добија канализацију / -Милован Нововић
11/06/2022 u 06:20 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Најављен почетак изградње канализационе мреже на подручју МЗ Горњи град

Проблем је присутан годинама и имали смо обећање да ће се кренути у реализацију овог пројекта, али увијек је било или нешто прече или је недостајало средстава, каже Мерван Гушмировић, предсједник Савјета МЗ Горњи град

Наредне седмице, уколико то временске прилике дозволе, требало би да почну радови на изградњи фекалне канализационе мреже у насељу Кулина.Тако ће највећи проблем који тишти мјештане овог дијела града уназад више деценија, коначно бити ријешен. Како је саопштио Мерван Гушмировић, предсједник Савјета Мјесне заједнице Горњи град, на канализациону мрежу дугу око 200 метара биће прикључено тридесетак домаћинстава, а инвестиција ће изности око 10.000 еура.

image

Мерван Гушмировић

-Милован Нововић

-Коначно смо дошли до рјешења и чини ми се да је то оно што ће посебно обрадовати житеље насеља Кулина, да ми врло брзо почињемо са рјешењем тог питања на један адекватан начин. С обзиром на добру сарадњу са локалном самоуправом и предсједником Општине Петром Смоловићем, у договору са Секретаријатом за инвестиције дошли смо до рјешења, а то је да, индивидуално, мимо пројекта изградње главног канализационог колектора и постројења за пречишћавање отпадних вода, у насељу Кулина урадимо канализациону мрежу. Тако ће коначно и мјештани одахнути, с обзиром да су имали градних невоља кад је у питању канализација - каже Гушмировић.

Организована акција чишћења купалишта Сињавац

Становници Мјесне заједнице Горњи град, у сарадњи са Комуналним предузећем "Лим" прије неколико дана организовали су еколошку акцију и том приликом очишћено је градско излетиште и купалиште Сињавац. Мјештанима су се у акцији прикључили и чланови Савјет младих бјелопољског одбора Демократске партије социјалиста (ДПС). Млади ДПС-а кажу да су на овај начин помогли Мјесној заједници Горњи град, којој познато купалиште Сињавац и припада.

-Разним активностима подижемо свијет о значају очувања животне средине, а одговорност морамо показати и личним примјером младог човјека према животној средини - поручили су из Савјета младих ДПС-а.

Додаје да су добијене све неопходне дозволе и одређена траса канализационе мреже, тако да очекује да у понедјељак крену радови на ископу канала у који ће бити постављене цијеви будуће канализације.

image

Учесници акције чишћења купалишта Сињавац

-Милован Нововић

- Проблем је присутан годинама, а рачунали смо да ћемо га брзо ријешти али ето отезао се из године у годину. Увијек смо имали обећање да ће се кренути у реализацију овог пројекта, али увијек је било или нешто прече или је недостајало средстава. Канализациона мреже била је велика потреба становништва који живе на височијим котама Мјесне заједнице Горњи град. Живјети у 21. вијеку, а свакодневно имате изливање фекалне канализације на отвореном, не само да предстaвља опасност од појаве заразних болести већ се и нарушава и угрожава животна средина.Све то нас је тјерало да годинама општинским институцијма предлажемо рјешење тог проблема као приоритет мјесне заједнице и сада, надам се, коначно долазимо до правог рјешења - истиче Гушмировић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:14