Prskanje palmi / DOO komunalne djelatnosti Bar
15/03/2024 u 19:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najavljeno hemijsko tretiranje palmi u Baru, držaoci pčela da dislociraju košnice

Iz DOO Komunalne djelatnosti Bar obavijestili su građane da će Gradsko zelenilo, ako vremenski uslovi to dozvole, vršiti tretiranje palmi na javnim zelenim površinama Opštine Bar u cilju suzbijanja štetnog organizma Rhynchophorus ferrugineus (Oliver).

- Tretiranje palmi će se raditi na javnim zelenim površinama Bar, Stari Bar, Sutomore i Virpazar, palme u priobalnom pojasu Bar, Žukotrlica, u parku Dvorca kralja Nikole, na parking prostoru iza Dvorca kralja Nikole, na zelenim površinama Doma kulture, Sportkog centra, Sportske dvorane „Topolica“, na zelenim površinama javnih ustanova, dom zdravlja, osnovna škola "Blažo J. Orlandić", Gimnazija, palme koje se nalaze u na zelenim površinama ispred hotela „Princess“ - navodi se u saopštenju.

Tretiranje palmi će se raditi 18. 19. 20. 21. 22. i 23. mart 2024. godine sa početkom od 6 časova.

- Molimo građane da tih dana ne prilaze i ne dodiruju palme na pomenutim lokacijama i da se što kraće zadržavaju u njihovoj blizini. Obavještavamo dražoce pčela da u području od dva kilometra od tretiranih palmi preduzmu mjere zaštite pčelinjih društava - ističu iz DOO Komunalne djelatnosti Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 00:51