Црно језеро / - фото: НПЦГ
17/01/2022 u 14:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Највећа посјећеност Националном парку Дурмитор током протеклих празника у посљедњих десет година

Ако се по jутру дан познаjе, мислим да ће година пред нама бити jедна од рекордних

Национални Парк Дурмитор jе за првих 16 дана jануара посjетило 5.631 туриста што представља наjбољу посjећеност овом заштићеном подручjу током новогодишњих и божићних празника у посљедњих десет година. Већ jе отворена и сезона рафтинга, а добар почетак сезоне и интересовања туриста за ово заштићено подручjе очекуjемо и у наредним мjесецима, саопштено је из Националних паркова Црне Горе.

image

НП Дурмитор

- фото: Ивана Џаковић

Како су навели поређења ради, у првих 16 дана прошле 2021. године регистровано jе 1.816 посjетилаца што представља повећање од 210,08 посто, док jе 2020. године, у истом периоду броj посjетилаца био 4.471, тако да jе и у односу на ту годину повећање од 25,94 одсто. Додају да jе током рекордне 2019. године, у истом периоду регистровано 2.227 посjетилаца што представља повећање од 152,85 посто.

- И поред тога што су на снази ограничаваjуће епидемиолошке мjере, ипак смо задовољни посjетом. Ако се по jутру дан познаjе, мислим да ће година пред нама бити jедна од рекордних.  У структури гости доминираjу домаћи гости, чак 90 одсто, док су остали, посjетиоци из региона: Србиjа, БиХ, Албаниjа, Русиjа - казао jе директор НП Дурмитор Перо Поповић.   

Из Националних паркова ЦГ истакли су да jе већ почетком године, 5. jануара 2022. године отворена и рафтинг сезона и казали да је у организациjи фирме ДОО „Еxплорер“ из Колашина, седморо туриста из Русиjе спустили су се гуменим чамцем до Жугића луке и уживали у зимским тарским брзацима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:15