Други дан блокаде / -Милован Нововић
08/06/2022 u 15:32 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Бистрице и данас блокирали магистралу у Губавчу

Блокада магистрале је услиједила због пута Губавач-Бистрица, који је почео да се реконструише у оквиру државниог капиталног пројекта "Ђаловића пећина" и који није настављен да се ради од краја прошле године

Из Губавча, гдје су јуче други дан заредом блокирали магистрални пут који од Бијелог Поља води према Граничном прелазу Добраково и даље према Пријепољу, окупљени мјештани Бистрице су поручили да ће бити истрајни док не остваре своје, како су казали, елементарно право на достојан живот. Блокада магистрале је услиједила због пута Губавач-Бистрица, који је почео да се реконструише у оквиру државниог капиталног пројекта "Ђаловића пећина" и који није настављен да се ради од краја прошле године. Док је трајала блокада, километарски редови су били формирани с обје стране.

- Поручујемо надлежним државним установама и инстуитуцијама да се позабаве овим проблемом. Тражимо од Државног тужилаштва да се укључи и преистпита зашто се радови не настављају. Тражимо од Дирекције јавних радова Црне Горе, која је инвеститор, да под хитно реагује и наложи компанији Штрабаг, која је извођач, да настави радове, јер ми више поодавно нијесмо у могућности да дођемо нормално до својих кућа. И тражимо од локалне управе, односно од предсједника Петра Смоловића, његових потпредсједника, али и одборника у локалном и посланика у државном парламенту који су из Бистричког краја да се коначно укључе у рјешавање овог за нас великог животног проблема - казао је Сакиб Чиндрак, предсједник Мјесне заједнице Бистрица.

Мјештани Бистрице блокирали магистрални пут између Бијелог Поља и Граничног прелаза Добраково

Он је додао да се, иако су прекјуче, првог дана блокаде, тражили одговоре, нико није удостојио да им пружи одговор.

- Љути смо и разочарани. Зато смо се договорили да ни по коју цијену нећемо одустати. За сjутра смо планирали да од Недакуса, у 11.30 сати, кренемо пјешке магистралним путем до града, за које вријеме се неће моћи одвијати саобраћај, и сјутра у подне будемо испред зграде Општине. Да дође неко од оних који врше власт да нам каже шта нам могу помоћи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:00