Народна кухиња опремљена по стандардима / -Архива
23/06/2021 u 08:15 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Народна кухиња у Даниловграду почиње с радом 10. јула

Рачунамо да ћемо у првој тури имати између 40 и 50 корисника, а плус ћемо снабдијевати два дневна боравка односно још 30 корисника, казала је Ковачевић

Најкасније до 10. јула у Даниловграду ће бити отворена Народна кухиња. Општина је јуче послала захтјев Управи за безбједност хране за издавање дозволе. Како је казала Зорица Ковачевић, предсједница Општине, народна кухиња је у потпуности опремљена, само се чека дозвола.

-Народна кухиња ће бити задужена и за додјелу топлих оброка за дневне боравке за стара лица у Даниловграду и Спужу, јер је усвојен буџет и поново су се у њему нашла средства. За овај мјесец ми смо преузели да то платимо. Кориснике Народне кухиње селектује Центар за социјални рад. Већ имамо договор с њима и они ће нам доставити списак породица којима је потребно дневно обезбиједити топли оброк. Рачунамо да ћемо у првој тури имати између 40 и 50 корисника, а плус ћемо снабдијевати два дневна боравка односно још 30 корисника. Народна кухиња би можда могла почети с радом и за десетак дана, али крајњи рок је 10. јул – каже Ковачевић.

Она истиче да је опрема инсталирана и да је један дио намирница набављен.

- Чекамо још свјеже месо које свакодневно можемо да набављамо, нема потребе да га замрзавамо. Имамо и кадар. Имамо 13 геронтодомаћица, од којих ће по двије бити свакодневно укључене. Примићемо и кувара јер ћемо храну у почетку издавати у објекту, а достављати само дневним боравцима. Уколико Центар за социјални рад буде захтијевао од нас да храну носимо код непокретних и старијих особа, имамо и возило. Засад ћемо инсистирати да сваки корисник дође у објекат. То је нови реновирани објекат у центру града с кухињом урађеном по стандардима. Већ другу годину радимо пројекат "Социјална башта" кроз коју прође 150 породица којима уручујемо пакете – истакла је Ковачевић.

Она наводи да ће следећег мјесеца бити расписан конкурс за додјелу пет станова за социјално угрожене породице, као и да се данас завршава тендер за почетак изградње стамбене зграде за потребе пензионера. Ковачевић је истакла да ће до краја седмице бити завршен вртић у Спужу за 60 малишана.

- То је потпуно нови вртић, а санирали смо и стари објекат. Било је проблема с влагом у том објекту и нијесмо то могли да дозволимо. Опрема је стигла и очекујемо да ћемо наредне седмице добити сагласност Министарства просвјете, науке, културе и спорта за ново запошљавање како би до 1. јула ставили у функцију тај објекат. Такође, очекујемо да ће и Хотел "Зета" почети с радом почетком августа. Имаће 32 собе, салу за одржавање састанака и биће запослено близу 25 људи – казала је Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 13:56