Са свечаности у Народној кухињи / фото: Дан
21/07/2021 u 06:50 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
StoryEditor

Народна кухиња у Никшићу за двије године рада припремила око 200.000 бесплатних оброка

Народна кухиња тренутно има 290 корисника, а у једном периоду их је било 350. За 70 корисника припремају посебну храну, а за око 90 оброке испоручују на кућну адресу, док остали по храну долазе сами

Предсједник Скупштине општине (СО) Никшић Немања Вуковић казао је да ће нова локална управа града под Требјесом кроз одређене политике и креирање нових радних мјеста радити у циљу смањења броја незапослених, а и корисника Народне кухиње. Вуковић је јуче обишао никшићку Народну кухињу гдје је скромно, уз присуство партнерских организација и представника неколико политичких партија, обиљежено двије године од како ју је отворила Невладина организација (НВО) "Извор живота".

– Радићемо на томе да се из године у годину смањује број корисника Народне кухиње. Ово је један од ријетких објеката којем желим у скорије вријеме затварање. Наравно, овакви објекти ће постојати због оних који су болесни и немоћни да себи припреме оброк – истакао је Вуковић.

Директор НВО "Извор живота" Константина Војиновић казала је да су имали подршку никшићких привредника и више сродних организација, али и бивше локалне управе као и садашње. Истакла је и да имају сталну подршку једне породице из Берлина којој су захвални.

– За ове двије године смо спремили око 200.000 оброка, подијелили преко 4.000 хуманитарних пакета, за вријеме ковида смо били једина Народна кухиња у Црној Гори која је радила. Обезбиједили смо све за рад кухиње до краја године, имамо неколико припремљених пројеката, а ових дана ћемо подијелити око 150 хуманитарних пакета које је донирала једна енглеска црква – казала је Војиновићева.

Народна кухиња тренутно има 290 корисника, а тај број се креће и до 350. Војиновићева је казала да за 70 корисника припремају посебну храну, а за око 90 оброке испоручују на кућну адресу, док остали по храну долазе сами у кухињу.

Izdvojeno

26. jul 2021 11:49