Општина Улцињ / - Општина Улцињ
20/05/2021 u 20:22 h
М. КнежевићМ. Кнежевић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Неколико радника Општине Улцињ блокирало рачун локалне самоуправе

Тачно је да су наши радници због плата на неколико часова блокирали општински жиро рачун. То је преседан и дешава се по први пут у историји Општине Улцињ, навели су из локалне самоуправе

Неколико службеника Општине Улцињ блокирало је данас на неколико часова жиро рачун локалне самоуправе због несплаћених зарада. Према сазнањима портала Дана, радници су прије неколико дана ангажовали адвоката и уз обрачуне плата за март и април текуће године тражили принудну наплату коју је реализовао јавни извршитељ. Они су то
право искористили на основу измјене Закону о раду, односно новином за платну листу која постаје извршна и са којом запослени преко извршитеља може тражити неисплаћене зараде. Та информација потврђена нам је у локалној самоуправи.

– Тачно је да су наши радници због плата на неколико часова блокирали општински жиро рачун. То је преседан и дешава се по први пут у историји Општине Улцињ. У питању је неколицина службеника који су као и њихове остале колеге у администрацији у понедјељак примили заосталу плату за фебруар. Упркос томе хтјели су све плате иако је свима познато да је општинска каса скоро празна и да се већ дуже вријеме налазимо у тешкој финансијској ситуацији. Рачун је у међувремену одблокиран – казали су нам у локалној самуправи.

Општина запосленима тренутно дугује зараде за март и април. Подсјетимо, директори пет јавних предузећа чији је оснивач СО Улцињ прекјуче су на прес конференцији од одговорних у локалној самоуправи ултимативно затражили изједначавање у зарадама са свим осталим корисницима буџета Општине Улцињ и истовремену исплату мјесечних зарада, наводећи да се у њиховим предузећима „радницима, дугује од 10 до 25 мјесечних примања” те да „кључари” касе, односно налогодавци реализације буџетских средстава, једноставно, неће да дијеле тај заједнички „колач”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 00:51